Weet wat je wensen zijn

Weet wat je wensen zijn

Terwijl ik net zit te genieten van een serene stilte na een turbulente vliegreis vanuit Faro, stormt er een groep luidruchtige dames de treincoupé binnen. Weg stilte. “Die l** van mij heeft vanmorgen de huissleutels vergeten, dus moet ik helaas vroeg naar huis!” “Balen!” klinkt het in koor. “Hé, Elly hoe gaat het met je date?” wordt er gevraagd aan een andere vrouw. “Die”, en dan komen er nog meer krachttermen, “heeft niets meer van zich laten horen!” “Wat een k******** !”luidt het de gehele coupé door. Innerlijk zit ik te grinniken om zoveel onbeteugelde expressie, en wens de rumoerige dames in stilte succes met hun zoektocht naar de ware. Want zo te horen valt er nog veel te wensen over, maar of hun dromen uit gaan komen….

Cassettebandje

Dit tafereel doet mij denken aan vervlogen tijden. Samen met een stel jolige vriendinnen zaten we te genieten aan het strand. De lachsalvo’s waren niet van de lucht, maar ook niet het gezeur en gezever over onze vriendjes. Als vrouwen voelden wij ons hoegenaamd ‘samen sterk’, terwijl wij ons lieten ontkrachten binnen de relatie. Op een gegeven moment was ik het geweeklaag beu en vroeg: “ Wat zegt het over ons dat wij deze mannen gekozen hebben, terwijl wij ons iets anders wensen?” Toen werd het stil. Daarna heb ik niet meer stil gezeten, en ben aan de slag gegaan om mijn minderwaardigheidsgevoel op te vijzelen naar ‘waardig’.

Waar ligt je focus?

Het over en weer openlijk bespreken van wat er wel en niet liep in de relatie bracht niet het gewenste resultaat. In de tussentijd ben ik mij gaan focussen op zaken waar ik energie van kreeg, zoals het uitbreiden van mijn bedrijf. Ineens stond Eus, mijn huidige man, op de stoep. De eerste blik voelde als een blikseminslag ‘coup de foudre’, dé man die ik mij gewenst had. Nu terugkijkend naar mijn life story en dat van onze gastenvrienden/coachklanten verandert je leven zodra je het besluit neemt om waardige- en wenselijke wegen in te slaan. Want hoe meer jij je concentreert op wat je wilt, en achterlaat wat in het verleden onwenselijk was, hoe eerder jouw wensen uitkomen.

Je eigen wensen creëren

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus en soms wisselen beide seksen van planeten. Daar waar je verschilt geeft spanning, maar maakt het ook spannend. Bovendien wat jij uitstraalt of (onbewust) wenst, trek je aan. Nu gebruikt men hiervoor de term ‘The Law of Attraction’. De meeste onder ons vinden ‘The Secret’ een geweldig boek. Want het verkondigt dat jij je eigen wensen kunt creëren. Trouwens ook in negatieve zin. Want mocht je denken dat mannen bijvoorbeeld losers zijn of vrouwen rotwijven, dan kun je er donder op zeggen dat wat jij je ook wenst, jij jouw beeld zult bevestigen. Dat wil niet zeggen dat jouw ervaring in het verleden niet pijnlijk is geweest.  Maar hoeveel verantwoordelijkheid heb jij genomen voor jouw pijn en getracht het te verzachten door het te verwerken?

Heel in goede- of werkzame zin

Het mooie in dit leven is dat we die mensen aantrekken om onszelf meer compleet te maken, in goede- of werkzame zin. Bijvoorbeeld als jij iemand bent die vooral veel doet, zou jij je kunnen ergeren aan iemand die achterover zit. Terwijl je zoveel van diegene die wellicht in jouw beeld ‘lui’ is kunt leren. Waarschijnlijk als jij minder doet komt die ander in beweging. Zo werkt het. Als jij je eigen beste vriend(in) bent zul je waarschijnlijk omringd zijn met dierbaren die jou energie geven. Desalniettemin leer je ook van mensen waar jij je aan irriteert of die jou pijn doen. Hoe meer pijn jij af pelt des te minder zullen irritaties op je inhaken.

Vertrouwen

In relaties is naar mijn mening naast liefde, vertrouwen wel één van de belangrijkste ingrediënten. Dus wanneer je vertrouwen is beschaamd door list, bedrog of manipulatie word je uitgenodigd om jouw grenzen aan te geven. Mijn ervaring is dat je niet moet verwachten dat de ander het altijd snapt. Want niets is minder menselijk dan jezelf ‘the good guy/girl’ aan te meten en de ander de zwarte piet toe te spelen. Jij voelt wanneer het tijd is om te gaan. Toch als je wederzijdse pijnpunten uitwisselt boek je beiden een enorme winst en kom je alsnog dichter bij elkaar. Je krijgt weer die vriend of vriendin terug die jij je mocht wensen.

Wensen lijst

Dus als jij je wensen lijst klaar hebt voor Sinterklaas, vergeet niet jouw diepste hartenwens er bij te zetten. Geloof er in, zie het voor je. En als je er alles aan hebt gedaan om deze droomwens te realiseren wordt je soms in de wacht gezet voor de juiste timing.  Als een les in overgave leer ik wachtkamers accepteren omdat het achteraf vaak klopt. Mogelijkerwijs kom je hindernissen tegen om je standvastigheid en vertrouwen te toetsen. In the mean time, geloof vooral dat jij het verdiend hebt. Je bent het waard!