Een fruitmand vol talenten

Een fruitmand vol talenten

Samen wandelen we via smalle ezelspaadjes de vallei in. Aan weerszijden stralen ons een schat aan fruitbomen tegemoet. Vijgen en pruimen rijp voor de pluk.” Wil je een verse vijg proeven?” vraag ik mijn coachee terwijl ik haar een vijg aanreik. Ze bekijkt de vijg aandachtig, draait de vrucht om en eet hem op met een glimlach.

Een fruitmand vol talenten

Inmiddels hebben we ons over de coaching vraag uitgeweid, er is een overzicht, maar de details ontbreken. De coachee heeft een baan die ze leuk vindt en een prima privé leven. Maar, er bekruipt toch een gevoel; ‘ Is that all there is?’ Al wandelend duiken we in de details. Bescheiden presenteert zij mij haar fruitmand vol talenten. Uit haar verhalen maak ik op dat zij goed leiding kan geven, vele opleidingen afgerond heeft op universitair en op HBO niveau, en praktisch is. Maar….seen it, done it, alles verveelt na een tijdje.

Verbondenheid met het hart

Hoe is dat mogelijk? Tijdens een volgende sessie komen we tot de kern van de zaak, de pit van de vrucht. De verbinding met het hart. Er kan nog zoveel fruit ( talenten) aan je boom hangen, maar als de zon (verbinding met het hart) mist en het niet wordt bewaterd ( het geen geestelijke en emotionele voeding krijgt) verdorren de vruchten.

Innerlijke saboteur

Vanaf een afstand kijkend naar haar fruitmand boordevol talenten plus een dosis kracht, kan ik er zo een fruit shake uithalen. Een combinatie van de talenten zou een uniek product maken die baanbrekend zou zijn. Maar iets zorgt voor een zwarte wolk aan de hemel, die de zon verduistert. De innerlijke saboteur bestuurt de bus van haar leven. Door middel van oude overtuigingen probeert deze haar ervan te weerhouden verbinding, verdieping of waarachtige vernieuwing aan te gaan. Want wat gebeurt er als zij in haar kracht zou staan?

Een juicy fruit shake

Als jij jouw vruchten wilt laten rijpen, je talenten optimaal wilt gebruiken, moet je ze eerst in het zonnetje zetten. Ze verbinden met je hart. Daarna blijven bewateren met goede intenties en positieve overtuigingen.

Zo stond ik twintig jaar geleden op een veel sprong. Mijn werk bij de KLM vond ik leuk, maar miste zingeving en diepgang. Daarom volgde ik naast het purser zijn allerlei coaching opleidingen en cursussen ter bevordering van mijn intuïtie. Door een speling van het lot heb ik de blauwe vogel vaarwel gezegd en een gouden handdruk mee gekregen. Als wandelcoach ben ik twee passies gaan combineren; wandelen en coachen. Mijn diensten stap voor stap uitgebreid door aanvraag van mijn clientèle naar allerlei cursussen en teambuildings. In onze B & B kan ik gebruik maken van een juicy fruit shake van al mijn vorige werkzaamheden, gastvrouw, gids, coach en trainer.

Timing

Belangrijk in dit proces is de timing. Soms ben je te vroeg maar soms ook te laat. Als je in de flow zit, dus de juiste timing geniet, komen nadat jij je pijlers hebt uitgezet, organisch opdrachten naar je toe. Een gast die in januari begon als zelfstandig kinderverpleegkundige, krijgt zoveel opdrachten dat ze nu al nee moet verkopen. Dit succes behaal je niet als je de overtuiging hebt dat het je niet gaat lukken. Wel als jij je hart volgt.

De oogst

Mocht er iets knagen in je leven, ga na of jij je hart in activiteiten legt en welke zingeving het je oplevert. Maak een wandeling door een hof vol fruitbomen, of langs een prachtig lang gerekt strand. Zet je zintuigen wijd open en neem alle details aan vruchtbaarheid en schoonheid in je op. Ga dan bij jezelf na welke talenten, activiteiten, passies geven jou datzelfde volledige gevoel. Wat doet de wolken voor de zon verdwijnen? Welke grauwe lucht aan oude overtuigingen en ‘ja maars’ houden jou nog tegen? Als jij je hart en intuïtie vol vertrouwen volgt vind jij jouw levens shake, en droombaan. Met voldoende zon en water gaat jouw boom zijn vruchten afwerpen.

Wat is jouw fruitmand vol talenten? Leg jij je hart in jouw activiteiten? Welke plaats heeft zingeving in je leven? Wat zijn jouw saboteurs?