Gedachtekracht en macht

Gedachtekracht en macht

“Het gaat lukken!” De transporteur kijkt moeilijk naar de nauwe doorgang van de oprijlaan. Bedenkelijk geeft hij aanwijzingen welke grove stenen weg gehaald moeten worden. Al een paar keer heeft hij beweerd dat het onmogelijk is. Dit terwijl wij zonder kennis van zaken er van overtuigd zijn dat het wel kan. In gedachten zie ik mijn ouders op de plek links van ons appartement rondlopen. Zonder dat wij dat van elkaar wisten mijn vader ook. Twee zielen één gedachte. Nu is de gedachte een mogelijkheid geworden. Niet zonder slag of stoot. Het was net een geboorte. Een reuze caravan die onze straat ingeloodst werd. Na vier uur stond hij, met behulp van veel mankracht en goed teamwork op zijn paradijselijke bestemming. Een retraite,  vakantie-oord of opvanghuis voor mijn ouders. Opluchting en dankbaarheid. Met gedachtekracht gevoedt door intuïtie kun je bergen verzetten. Dat realiseren wat als onmogelijk wordt beschouwd.

Realiteit is mooier dan ik dacht

Zo heb ik de situatie waar ik nu in leef veertien jaar geleden gevisualiseerd. Toegegeven, de realiteit is nog mooier dan ik ooit had kunnen bevroeden. Waar je met je gedachten aandacht aan besteedt werkt als een zaadje geplant op vruchtbare bodem. Met genoeg water en de nodige liefde groeit het zaadje tot een volwassen boom die zijn vruchten afwerpt.

Gedachtekracht voor verlichting

Gedachtekracht helpt je geloven dat het goed komt. Vorig jaar woedde een heftige brand op tweehonderd meter afstand van onze Bed and Breakfast. Toch waren wij ervan overtuigd dat er niets levensbedreigend zou gebeuren. De twijfels laaiden op als de vlammen onze richting kozen. Dagelijks ontvingen wij bemoedigende en ondersteunende berichten van vrienden, familie en bekenden. Dat gaf ons zoveel kracht. De samenhorigheid met de gasten maakte dat wij ons met elkaar veilig voelden in een dreigende situatie. Aan iemand denken en hem/haar een warm hart of steun toedragen, helpt om dat te verlichten wat hij/zij te dragen heeft.

Negatieve gedachtekracht

Maar gedachtekracht kan ook ten nadele van je uitwerken. Als jij je focust op wat er niet is, dan zal alles en iedereen in jouw leven altijd te kort schieten. Als je negativiteit of onvermogen van anderen op je in laat haken,  je goede humeur laat vergallen, geef jij je gedachtekracht weg.  Bewust of onbewust geef je de ander zoveel macht dat deze als een Barbapapa met slijmachtige substantie richting jou uitdijt, zodat je levensenergie daardoor bekneld raakt. Zo ben ik vaak geconfronteerd met jaloezie. Waarbij men mij denigrerend bejegende.  Beetje bij beetje heb ik leren voelen dat het niet van mij is. Het is een goede les om in mijn kracht te blijven staan. Eigenlijk is jaloezie een compliment. .

Als iemand het stuur overneemt van je gedachten

Zo was Diana, de wijlen prinses of Wales, in gedachten geobsedeerd door haar vermeende rivale Camilla Parker Bowles. Zij wist zelfs vóór haar huwelijk, dat de Britse troonopvolger Charles een amoureuze verhouding had met Camilla. Door jeugdigheid en naïviteit heeft zij zich in de val laten lokken. De invloed die zij gaf aan deze infiltrante van haar gedachten nam exorbitante proporties aan. Zo liet zij Camilla een groot deel van haar levensgeluk vergallen. Ja, en wie kiest voor een huwelijk met een ‘ménage à trois’ weet dat dit niet een voedingsbodem is voor innerlijke kracht. De gevolgen van deze keuze zijn internationaal bekend.

Waar je aandacht aan besteedt groeit

Gedachtekracht is zo sterk dat het van je vraagt als amazone/ridder van jouw leven zelf de teugels in handen te houden. Lukt dat niet dan is het een mooie aanleiding om bij jezelf na te gaan: ‘Wat is de essentie dat ik deze gedachte projecteer op iemand en hem of haar het stuur over laat nemen’. Met als gevolg dat je van het paard valt, en stuurloos ergens in de bosjes ligt.

Heb je een wens of droom, spreek het uit, voed het, visualiseer het, laat het in je gedachten doorsijpelen. Wees op je hoede en laat negatieve gedachten niet op je inhaken.  Ze slurpen energie, beroven je levensgeluk. Waar je aandacht aan besteedt groeit. Als jij gelooft in een droom: ‘ Eén keer in de zoveel tijd komen dromen uit’.