Waar het hart zit, klopt het

Waar het hart zit, klopt het

Portugal heeft gewonnen! Geweldig! De song van Salvador Sobrero ‘ amor pelos dos’ ( liefde voor twee) raakte mij meteen, En ik was niet de enige. Zelfs als je de tekst niet begrijpt, ontroert het. Als je deze song zo gevoelig kunt vertolken, moet je ervaren hebben wat je zingt. Later hoor ik Salvador in een interview verklaren; “ Ik houd niet van fastfood muziek, ik wil mensen raken, met muziek vanuit het hart”. Een man met een missie zingt dé nummer één hit van het Eurovisie Song festival. Gewoon door te zijn wie hij is, zonder glamour en glitter, biedt hij de muziekwereld ‘liefde voor twee’, en voor veel meer.

Innerlijk rijk

Mijn grote wens is dat dit een trend aangeeft voor de toekomst. Dat zangers, kunstenaars en ondernemers succesvol zijn door hun puurheid. Dat zij die hard op weg zijn naar succes niet hun hart verliezen, en zo de leegte van het hart maskeren door uiterlijke franje. Zij die hun hart trouw blijven, en zaken initiëren en creëren die het hart beroeren, dragen bij aan een mooiere wereld. Misschien word je niet rijk op materieel gebied, maar zeker op emotioneel en spiritueel vlak. Als je maar een bestaan weet op te bouwen.

Wonderen

Niet iedereen begrijpt dat je, zoals Salvador Sobral, wonderen kunt veroorzaken vanuit eigenwaarde en eigenzinnigheid met gebruik van je intuïtie. Alsof je een instrument bent, die ingezet wordt voor het grotere geheel. Jammer genoeg gaan na deze triomf foute verhaaltjes de ronde. Salvador zou een verslaafde zijn, zijn hartfalen verzonnen hebben om het festival te winnen. Waarom kunnen mensen niet accepteren dat iemand succes heeft door gewoon te doen wat het hart ingeeft.

Netwerk van gelijkgestemden

Zo proberen wij zoveel mogelijk samen te werken met zelfstandigen die hart voor de zaak hebben en producten fair trade verkopen. Wij kopen ons zuiver katoenen beddengoed bij een klein zaakje Casa Texteis in Alcantarilha.  Je kunt rustig je spulletjes uitzoeken, ze zijn bijzonder hulpvaardig en nemen de tijd. Zelfs Joy kan op een koel plekje liggen, nog net niet tussen de lakens.

Onze UV filter is geïnstalleerd door een betrouwbare firma Azul Immenso. Toen er vanuit de gemeente een reglement dreigde, dat inwoners van Monchique met eigen bron een chloorpomp voor het filteren van zuiver bronwater zouden moeten aanschaffen, zei de baas meteen;” Onzin!” Vanuit zijn ziekbed stuurde hij ons de wet toe, die rechtvaardigt dat een UV filter met de nodige analyses vanuit het waterlab, voldoende treatment biedt voor puur bronwater.

Kort geleden mochten wij een teambuilding begeleiden van een succesvol bedrijf. Het management investeert volop in de werknemers, niet alleen met dit uitje. Ieder zijn/haar kwaliteiten wordt gestimuleerd. Elk teamlid ervaart een opwaardering in eigenwaarde en zo worden de beste resultaten gehaald. Het team is als een familie. De eigenaars hebben hun ziel en zaligheid in de zaak gestopt. Als ik iets nodig zou hebben in hun branch zou ik hen bellen of aan anderen aanbevelen.

Hart – en bijzaken

Je hebt mensen die zeggen dat ze werken vanuit hun hart. Toch hoor je ze vooral praten over geld, winst en de teleurstelling over verliezen. Mijn ervaring is, als je werkt vanuit je hart, je vooral wilt uiten waar je plezier aan beleeft. Dat je er geld mee verdient is bijzaak. Dat wil echter niet zeggen dat je passie volgen en zakelijk zijn niet samen gaan. Het is jezelf een hart onder de riem steken om die vergoeding te vragen die je waard bent.

Weer terugkomend op onze Portugese held Salvador Sobral. Het toeval wil dat hij wacht op een hart transplantatie. Hopelijk krijgt hij binnenkort eenzelfde kwaliteit hart, dat hij vol gevoel door blijft zingen. Want waar het hart zit, klopt het.

Wanneer leef en werk je vanuit je hart? En wanneer is het hart eruit? Hoe zou je zoveel mogelijk je hart kunnen volgen?