Time between two lovers

Time between two lovers

Het lijkt wel of ik tussen twee werelden zit, gehecht aan twee partners. Aan de ene kant één die mij een verre blik verleend, rust biedt in alle opzichten. Echter licht ontvlambaar is in de zomermaanden. Zodat ik extra op mijn hoede moet zijn. En aan de andere kant een partner, gevoelig en flexibel zoals de Atlantische Oceaan, intiem en kunstzinnig. Een oase van rust van binnen maar zodra we buiten zijn geheel dynamisch. Toch verlaat ik de één en verkies ik de ander. Dit brengt ook verwarrende gevoelens met zich mee. Aan de ene kant de rouw plus dankbaarheid voor al die jaren samen en aan de andere kant liefde op het eerste gezicht. Dus een nieuwe uitdaging. Vrees niet, want Eus die blijft, wat mij betreft voor altijd! Dit is slechts een beschrijving tussen mijn overgang van huidige partner de ‘B&B Monchique’ naar de ‘B&B Lagos Portugal‘.

Kennismaking B&B Monchique

Daar komt nog bij dat ik deze gevoelens zo herken. Want tijdens mijn verliefdheid op Eus moest ik ook loslaten. Met het verschil dat ik nu al 2,5 jaar voorbereid ben om afscheid te nemen. Wat hoort bij afscheid nemen? Het ophalen van herinneringen. Zoals de eerste tred op het gazon van de B&B Monchique en te weten; ‘Dit is mijn plek!’ Terwijl ik nog maar zes weken samen met Eus was. En dan het krijgen van kippenvel als ik na de koop weer op datzelfde gazon loop. Het magistrale uitzicht pakt me, en roep; “Ik droom!” Tijdens de emigratie naar The Art of Joy Monchique op 28 maart 2007 hadden wij slechts 14 dagen om alles in te richten. Want op 12 april stonden de eerste gasten al op de stoep. Bij The Art of Joy Lagos hebben wij slechts elf dagen. Ach ja, we houden van doorpakken.

Herinneringen ophalen

Nu met het vooruitzicht naar onze nieuwe B&B Lagos Portugal komen de verhalen van vroeger pas echt los. Ook bij reguliere gasten die ons helpen herinneren; Al die enerverende copi-Euse maaltijden, met medronho na. Waarbij het schaterlachen niet van de lucht was. De prachtige sunrises op Foia. Die keer op keer een bijzondere dag inluidde. De gedeelde vreugde maar ook de halve smart. Zoveel repeater gasten die nu voelen als vrienden. Dan heb ik het nog niet over de talloze anecdotes van bijvoorbeeld ‘Hansje en Grietje’. Plus de highlight dat we mijn beste vriendin gematcht hebben met Eus’ beste vriend. Met als gevolg dat ze binnen tien maanden hier getrouwd zijn. Ware liefde! Al met al; Ik kan er een boek over schrijven.

Wat ga ik missen van Monchique?

Later wanneer ik in rustiger vaarwater zit, en mij genesteld heb in onze B&B Lagos Portugal, krijg ik wellicht de geest om er een verhaal van te maken. Of short story’s. Om al die schitterende maar soms ook uitdagende jaren of moeilijke momenten samen te vatten. En ze niet in de vergetelheid te laten verzinken. Mijn werkplek heb ik al uitgekozen. Daar waar een Portugese schrijfster haar gedichten schreef. Genoeg inspiratie dus! Onlangs vroeg een gast aan mij; “ Wat ga je het meeste missen van Monchique?” “ De pure natuur, zuiver bronwater uit de kraan en natuurlijk dat geweldige uitzicht over de zuidkust. Dat krijgen we nooit meer,” antwoord ik haar. Maar iets in mij kijkt uit naar lange strandwandelingen, zwemmen in de oceaan, dichtbij de stad maar toch in de rust en natuur in de B&B Lagos Portugal.

Voorbereiden op B&B Lagos Portugal

De verhuizer is net langs geweest, de data zijn opgeschreven. Spannend allemaal! Vrijwel iedere morgen wandelen Eus en ik hand en hand de berg Foia op. Soms zelfs boven de wolken. We genieten van de vergezichten. Het nieuwe leven kriebelt maar het oude laat ons niet los. We zijn vooral dankbaar. Dankbaar dat we dit avontuur samen hebben mogen beleven, dat we zoveel hebben geleerd met en van elkaar. Dankbaar voor al die fijne gasten die ons leven verrijken en waarvan we weten ze weer te zien in onze toekomstige B&B Lagos. Jaren vergaan maar de herinneringen blijven bestaan. En de goede nemen we mee in de koffers naar onze nieuwe B&B Lagos Portugal.