Mooiste moment van je leven – vernieuwing

Mooiste moment van je leven – vernieuwing

Zo aan de vooravond van het nieuwe jaar geef ik nog een aantal mensen het woord wat betreft hun mooiste moment van het leven. Mensen die een donkere periode aangegrepen hebben als leerproces,  klaar voor vernieuwing. Er kunnen diverse aanleidingen zijn waarin je gewild of misschien bewust ongewild terecht komt in een ‘chaotische’ fase.  De fase waarin het bestaande patroon losgelaten moet worden en plaats maakt voor een nieuwe geboorte. In een nieuw project kun je veel plannen, ‘lineair’, maar dit proces gedraagt zich non-lineair.  Dat wil zeggen dat ineens zogenaamde toevalligheden je toevallen, die dienen als richting aanwijzers op je pad.

Naast een mooi moment een mooi talent

De voorgenoemde spannende periode van vernieuwing vult zich, naast angstzweet, ook met verrassingen en mooie momenten. Mensen, vanuit het niets, geven je die steun in de rug die je nodig hebt.  Omdat jij daar bewust of onbewust voor gekozen hebt. Een lieve bescheiden dame die een onmogelijke complicatie overleefde, maakt nu met passie en precisie prachtige sieraden. Dit is haar mooiste moment;

Mezelf terug gevonden

“Een moeilijke tijd achter de rug, tijd om in het diepe te springen en iets nieuws te proberen. Voor het eerst alleen op reis, op naar The Art of Joy, Monchique in Portugal. Mijn doel was om nieuwe inspiratie op te doen, te genieten van de zon, positieve energie op te snuiven en vooral heel erg te genieten. Dit is gelukt. Ik heb geweldige mensen ontmoet. The Art of Joy, Annelies, Eus en de diertjes zijn in mijn hart gaan zitten. Een geweldige plek waar zoveel liefde en plezier hangt, zo’n goeie plek om jezelf te ontwikkelen en om handvatten te krijgen om weer verder te kunnen. Daarom kan ik niet 1 mooiste herinnering opnoemen, de gehele tijd bij Annelies en Eus was geweldig. Maar vooral het stukje van mezelf wat ik kwijt was, heb ik bij hun en door hun weer teruggevonden. Vakantieplek om snel weer terug te keren!”

A little sprinkle goes a long way

Vervolgens openbaart een authentieke en creatieve vrouw haar mooiste moment. Dit na een pijnlijke scheiding waarna zij ongelooflijk mooi is gaan schilderen: “Weet wat je rondstrooit, het heeft een groot bereik!  Midden in de nacht in een wildvreemde omgeving. Maar toch zo thuis. De geur van sinaasappels, zoete, exotische bloemen en, gek genoeg, de zilte lucht van de oceaan. Ik hoor de bomen ruisen en het zachte geritsel en gefladder om mij heen. Voor mij op het tafeltje een glas koude, witte wijn en een lekker stukje pure chocolade. Daar op dat balkon heb ik een uur gezeten, de fles halfleeg, genietend van het daar zijn, het grote en weidse uitzicht en tegelijkertijd inzicht, alleen, maar niet eenzaam. Lieve, onbekende vrienden: Good friends are like stardust, a little sprinkle goes a long way! “

Gewoon genieten en leven

Aansluitend openbaart een moedige deelneemster en inmiddels onderneemster haar moment; “ Het was tijdens de Wandelen, Yoga en op adem komenweek  II. Omhoog klimmend naar de berg Foia wandelen we door ons leven en alles wat we hebben mee gemaakt. Halverwege kwam bij mij de boel los; verdriet, boosheid en eenzaamheid. Het kwam allemaal voorbij. Op de top aangekomen, gaf het prachtige uitzicht over de Algarve met de oceaan aan de horizon, mij zo’n enorm gevoel van ruimte dat ik dacht; ‘waar gaat het eigenlijk allemaal om? Het belangrijkste is gewoon genieten en leven.”

Geboortes

Maar ook als je lekker in de flow zit dienen zich stromen van vernieuwing aan. Haar verhalen rollen hier over de tafel, gepaard gaand met de nodige lachsalvo’s. Nu smullen mensen van haar debuut  Tiny houses, minder huis meer leven  “Momenten van mijn leven hebben allemaal te maken met geboortes. Geboorte van mijn kinderen maar ook die van de beesten. En geboortes van ideeën voor reizen, ontmoetingen, oplossingen voor problemen en dit jaar mijn boek.”

Gezondheid

Een lieve gast, zelf ook gastvrouw, waarbij wij zo blij waren haar weer te zien betuigt; “toen ik positieve uitslag kreeg na behandeling non-hodgkin” Een andere dierbare laat weten; ” Het verlossende woord ‘ geen uitzaaiingen’ nadat er kanker bij mij weg gehaald was. Dat je dan weer verder mag leven, en meer leven als ooit te voren.”

Deze twee vrouwen zijn na hun herstel merkbaar veranderd. Zij hebben belangrijke keuzes van vernieuwing gemaakt. Beiden stralen rust en dankbaarheid uit. Voor hen is niets meer vanzelfsprekend.

Vernieuwing

Concluderend; Vernieuwing gewild of ongewild geeft tal van mogelijkheden om te groeien en om meer jezelf te zijn. Het vergt moed ( courage/ cour =hart).  Dan is het fijn als je mensen tegenkomt die jouw nieuw ingeslagen weg stimuleren. Een zaad zorgvuldig in de aarde geplant heeft water en zon nodig. Zelf bezig met works in progress, vinden we het een eer om deelgenoot te zijn van jouw vernieuwing.  Dus mocht je nieuwe plannen hebben voor het nieuwe jaar, omring je met mensen die je ondersteunen en geloof in jezelf. Vernieuwing met een intrinsieke drive, vanuit het hart sprinkels a long way.

Wij wensen jullie een sprankelend en vernieuwend jaar!