Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ligging

The Art of Joy ligt in het uiterste zuidwesten van Portugal. Het huis staat op de zuidelijke helling van de berg Foia in het gebergte van Monchique op een hoogte van 700 m omgeven door beschermd natuurgebied. Het vulkanische berggebied Serra de Monchique bevat veel natuurlijke bronnen. Zo heeft het huis zijn eigen watervoorziening met zuiver mineraalwater direct uit eigen bron. Dit water wordt overal voor gebruikt, zelfs als drink-, douche- en zwemwater.

Het voordeel van de hoge ligging is het prachtige uitzicht over de zuid- en westkust van de Algarve. Met het blote oog zijn schepen op zee zichtbaar. Bovendien kan het hierdoor tijdens de zomernachten aangenaam koel zijn. The Art of Joy staat op een open plek middenin subtropisch bosgebied en vormt dan ook een uitstekend vertrekpunt voor enerverende wandeltochten. Gelegen in de natuur,  een oase van rust en stilte, je hoort geen verkeer, noch vliegtuigen alleen het ruisen van de wind in de bomen. Toch zitten wij niet ' in the middle of nowhere'. De weg tussen de The Art of Joy en het dorpje Monchique biedt tiental lokale restaurantjes waarvan 2 op loopafstand. The Art of Joy is op 4,5 km afstand van het pittoreske plaatsje Monchique waar men een gezellig pleintje aantreft met Wifi en leuke terrasjes. Ook vindt u in Monchique een aan te bevelen tearoom O Cha La ,  smaakvolle Portugese pastelerias met heerlijke koffie en taartjes zoals Doce e Arte en verschillende supermarkten zoals Intermarche naast andere winkeltjes. Monchique heeft nog een relaxte en authentieke sfeer, die doet denken aan vervlogen tijden van weleer terwijl men wel kan genieten van alle moderne voorzieningen. Als u onze richting uit rijdt raakt u bezwangerd door heerlijke geuren van de eucalyptusbomen, rozemarijn, de steenroos en lavendel. Westelijk Algarve is bekend om zijn diverse landschappen en natuurparken. Onze B & B bevindt zich in het natuurpark Serra de Monchique . Tevens vindt u diverse natuurparken bij ons in de buurt zoals; Costa Vicentina (westkust), Lagoa dos Salgados, Ria de Alvor en  Paul de Lagos!

Onze Casa ligt op 85 km van het vliegveld Faro. Het is aan te raden om over een auto te beschikken.   Wij werken samen met Auto Rocha waarbij u een fair deal krijgt zonder wachttijden of extra kosten met een representant die u opwacht in de airport. Vraag ons de brochure. Geen auto kunnen/willen rijden naar The Art of Joy; voor relaxvakantie zonder vervoer, transfers met Meet and Greet van en naar vliegveld Faro door Donna algarve-365.com €70,- one way of Wilma  Carpe diem  € 75,- one way.

Trans Avia  vliegt naar Faro vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven maar kan in vakantieperiodes prijzig zijn. Voor prijsvechters kijk bij Ryan Air : vluchten vanaf Eindhoven, Maastricht, Weeze ( Duitsland ) 30 km vanaf Nijmegen en vanaf Brussel Charleroi naar vliegveld Faro. Hierbij een waarschuwing; onze ervaring is dat bij onvoorziene omstandigheden de service van Ryan Air echt te wensen over laat en dat vliegveiligheid geen prioriteit heeft zoals bij KLM of Trans Avia. Kijk voor goedkope vluchten ook op Skyscanner.net. Vliegvelden Lissabon en Sevilla zijn op 270 km met meer keuze aan prijsvechters. U moet daarna nog 3 uur rijden.

Om u een beeld te geven van onze Casa en de omgeving zijn er verschillende foto's verwerkt in deze website.

 

  • Copyright 2016 The art of joy
  • |
  • Links