Mooiste moment van je leven – verbinding

Mooiste moment van je leven – verbinding

Als afsluiter van het jaar heb ik een vijftiental mensen gevraagd mij het mooiste moment van hun leven te schrijven. Zo kunnen jullie tijdens de kerst en als afsluiter van het jaar herinnerd worden aan de bijzondere momenten in je leven en voelen wat belangrijk voor je is.  Het is niet eenvoudig om één mooi moment te kiezen in je leven. Zoals het  voor mij ook moeilijk was welke van deze waardevolle verhalen in deze blog te plaatsen. Daarom heb ik besloten een tweeluik te maken. Een mooi moment kan een keerpunt te weeg brengen, en ook de inbedding vormen voor vele mooie momenten daarna.

Thuiskomen

Zo is voor mij het mooiste moment geweest de dag dat ik voor het eerst met Eus op pad ging en voor hem koos. Wat ook inhield dat mijn hele leven van het ene op het andere moment op zijn kop stond (pag 4/5). Nu nog kan ik dat gevoel van vrijheid oproepen hoe ik destijds richting Eus fietste. Niet vermoedend dat ik op dezelfde dag een gevoel van thuis komen zou ervaren. Samen liggend op het strand, als babbelaars, nu zonder woorden. Slechts herkenning van eindelijk, eindelijk heb ik je gevonden, mijn zielsmaat, mijn wederhelft. Dit was het begin van onze reis langs ontelbare mooie momenten. Ook samen met jullie bij The Art of Joy. Eus vond het moment dat hij mij verwelkomde in zijn huis met een zelf gemaakt bord “Welkom thuis” het meest ontroerend.

Diepe liefde en verbondenheid

Een onderneemster in hart en nieren vertelt haar mooiste moment op haar trouwdag: “Ik deed mijn trouwjurk aan. Met kloppend hart ging ik de trap af. Daar stond de man van mijn leven te glunderen met trouwboeket in de hand. Ik schoot vol en dan..die omhelzing die volgde, die was zo intens en zo één.”

De eerste reactie van een creatieve en uiterst sensitieve vrouw was: ” Onze trouwdag’… en toen: ‘maar het aanzoek was ook heel bijzonder’. En daarna dacht ik weer: ‘maar die intensiteit voel ik vaker’ ook als wij weer aankomen bij jullie op de magische berg van The Art of Joy.  Het zijn momenten waarop je een diepe liefde en verbondenheid voelt. De energie die dan vrij komt overstraalt alles en is in iedere vezel te voelen!

Vertrouwen en zelfvertrouwen

Een schat die de liefde zo verdient openbaart; “Na een nare periode was ik het vertrouwen in de liefde kwijt en besloot alleen door het leven te gaan. En dan plotsklaps via via kwam ik die speciale persoon tegen die al mijn oordelen liet verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik sta weer open voor de liefde!”

Een self-made manager voegt toe; “ Mijn mooiste momenten zijn de momenten als ik een tijdeloos bewustzijn ervaar; momenten zoals de trouwdag, een dag bij The Art of Joy, het winnen van een voetbalwedstrijd of mijn team zien excelleren. Op die momenten lijkt alles vanzelf te gaan en voeren energie, liefde en trots de boventoon.  Daarnaast zorgt acceptatie van mezelf met alle mooie en mindere kanten ervoor dat ik het leven steeds magischer ervaar en weet en voel dat ik mag vertrouwen op mezelf in het grotere geheel…”

 

Niet één moment maar velen

Een woman of the world vertrouwd mij toe; “Ik heb niet één mooiste moment in mijn leven. Als ik terug ga zie ik mooie, lieve, dierbare herinneringen voorbij komen. Het zijn kleine dingen, geen grootse prestaties.  Mijn nichtje die me stevig vastpakt, de hond die blij op me af komt rennen, mijn vader en moeder die genieten van het eten dat ik gekookt heb. Vluchtelingen helpen op Lesbos. Wel duizend kleine mooie momentjes, die een ketting van mooie herinneringen vormen.”

Een dierbare gast werkend in de sociale sector reageert meteen enthousiast; “Het moment dat ik voor het eerst mijn neefje in mijn armen hield en een enorme verbondenheid met hem voelde. En het moment dat ik midden in El Capitan Meadow in Yosemite  stond, me enorm klein voelde en er vervolgens een lieveheersbeestje op mijn been kwam zitten. Misschien was vandaag wel mijn mooiste moment. Omdat ik me weer eens besef wat een mooi leven ik heb, vol mooie momenten en mooie mensen. Het klinkt cliché, maar na een heftig jaar is het goed me dat weer te beseffen.

Een aantal  moeders schrijven me dat zwanger zijn en de geboorte van hun kind het meest bijzondere moment was;
” De eerste blik, het warme lijfje tegen je aan dat je zoveel maanden gedragen hebt.”

Kleine dingen die groots zijn

Twee levenskunstenaars schreven mij op de valreep het volgende; ” Elke avond, in mijn bed, denk ik na over mijn vijf mooiste momenten van die dag en vind er altijd minstens vijf! Over de jaren heen heb ik zo een verzameling van tientallen geluksmomenten.”

” In de loop van je leven na tegenslagen, pijnlijke ervaringen ontdek je dat je bewust moet genieten van kleine dingen.
Elk moment wanneer je liefde, waardering, verbondenheid, geborgenheid voelt met mens en dier, met de natuur, met jezelf.”

Dit is een selectie van vele mooie waardevolle momenten die mij toevertrouwd zijn. Wat mij opvalt is dat niemand het heeft over carrière, top prestaties of het kopen van een huis. Juist wel over kleine dingen die groots zijn, verweven in verbinding voelen met anderen ( ook viervoeters) en met jezelf. Over liefde. Wij wensen jullie een hartverwarmend kerstfeest!

Wordt vervolgd….