Na zalig seizoen Lagos, winterstop

Na zalig seizoen Lagos, winterstop

“Ace!” wordt er geroepen. Eus is aan bod om te serveren. De bal vliegt rakelings langs het net. “Mooie service!” roep ik als partijdige scheidsrechter. De ballen klinken na van links naar rechts. Vanuit de scheidsrechterstoel geniet ik van dit dubbelspel. Maar ook van de kwinkslagen die hier en daar uitgedeeld worden; Wimbledon op Meia Praia. “Deuce!” roept Eus enthousiast. Als een pittige tegenspeler aan de beurt is, gaat zij op zoek naar tennisballen. En plots; “Jackie!!” Een reuzegrote pad schrijdt gestaag vanachter een hoopje bladeren. Hilariteit ten top. De bezwete spelers proberen nog een revanche te maken. Echter na de volgende game is duidelijk wie ook deze set gewonnen heeft. Blij met hun trofee wordt aan tafel de champagne rijkelijk geschonken. Het was een dynamisch spel. Net als de champagne bruist de sfeer. Met een diner on the house vieren we een mooie afronding van een zalig seizoen Lagos.

Circle of Joy

Want het voelt alsof we hier al jaren wonen, terwijl het in de realiteit slechts twee maanden is. Echt thuiskomen dus. Ondanks dat het drukker is geweest dan ooit. Met in twaalf dagen het huis gast klaar maken. Daarna twee wandelweken achter elkaar en tot voor kort volle bezetting. Toch hebben we energie te over. De grote recharger is de oceaan. Of we nu er langs wandelen, er in springen of haar ’s nachts horen, het geeft rust en balans. Maar het is niet alleen de oceaan die ons energie geeft. Het zijn ook vooral de gasten en vrienden die wij hier hebben mogen ontvangen. Ondanks of dankzij de dreiging op de achtergrond vierden we iedere dag met hen als ware het een groot feest. Met gepaste afstand, gewaste handen, was de pret niet minder. Het was gewoon een zalig seizoen Lagos.

Joy is in us

Hoe komt het toch dat we iedere keer zulke fijne mensen ontmoeten? Mensen die elkaar niet kennen maar toch een gelijkgestemdheid ervaren. Met synchroniciteit van gasten met dezelfde thema’s die elkaar een stapje verder helpen door uit te wisselen. Natuurlijk is het niet alleen goud wat er blinkt. Net als tijdens een gamesometimes you win sometimes you loose’. Maar het is net hoe je met wat voor verlies omgaat. Het verlies van spullen is niet onoverkoombaar. Want Joy is not in things, it’s in us. En de gouden zonsopgang prijkt iedere morgen vanuit de oceaan. Dat is het goud wat er blinkt dat blijft.

 Zalig seizoen Lagos

Inmiddels hebben we zoveel kleurrijke kusten en stranden ontdekt hier bij ons in de buurt. Variërend van goudgeel naar koperrood. Het is volop genieten als we deze nieuwe ontdekkingen weer kunnen delen met gastenvrienden. Tijdens zo’n wandeling vraag ik een succesvolle onderneemster wat nu haar sleutel tot succes is. Ze antwoordt of het de gewoonste zaak van de wereld is; “Je moet ook andere mensen op je weg het beste gunnen. En problemen meteen bij de horens vatten en er altijd vanuit gaan dat de oplossing dichtbij is.” Terwijl ik luister ben ik mij ervan bewust dat wij een gelijkwaardige houding hebben in ons bedrijf. Wat weer bijgedragen heeft aan een zalig seizoen Lagos.

Elkaar ondersteunen

Zo aan de vooravond van een nieuw levensjaar met gebonk en gedril op de achtergrond, ben ik iedereen ontzettend dankbaar voor een geweldige start van ons eerste zalig seizoen Lagos. Vorig jaar wist ik dat dit een bewogen jaar zou worden met een goede uitkomst. Nu zijn we in Nederland voor een ‘noodzakelijke reis’ naar mijn ouders. Net voor vertrek hebben we een test gedaan, en zijn corona vrij vertrokken.

Noodzakelijke reis

Hoezo noodzakelijk? Omdat mijn ouders mensen van de dag zijn, die weinig of geen bezoek krijgen. Ieder bezoek kan de laatste keer zijn dat wij hen zien. Mijn vader heeft slechts één wens op zijn bucketlist staan; om in januari 2021 zijn 93ste verjaardag bij ons te vieren. Wij hopen ten zeerste dat tegen die tijd de corona perikelen gedaald zijn. Deze wens zal mede mogelijk gemaakt worden door een cirkel van Joy-vrienden. Waarmee we niet alleen door een zalig seizoen Lagos, maar ook door diverse zalige seizoenen in Monchique een fijne band mee hebben opgebouwd. Zo gaan een stel reguliere gastvrienden passen op mijn ouders’ huisdieren. Terwijl een ander stel mijn ouders begeleiden op hun reis hier naar toe. Zo ook weer terug naar huis.

Veiligheid

Toch heerlijk dat er zoveel fijne mensen op deze aarde rondlopen. Vooral in deze tijden is het nodig dat we elkaar ondersteunen, en de moraal hoog houden. Medemenselijkheid op een veilige manier is het beste antivirus tegen eenzaamheid en of zwaarmoedigheid. Probeer zo iedere dag lichtpunten voor jezelf en anderen te creëren. Vier niet alleen je verjaardag maar vier iedere dag. Na dit zalige seizoen Lagos willen we jullie bedanken voor het fijne samen zijn. We kijken terug op een jaar gevuld met onze zes V’s; vreugde, verbinding, vrijheid, vertrouwen, vernieuwing en verdieping. En houden de veiligheid goed in de gaten zonder neurotisch te worden.  De V van verbouwing vordert snel. Dus wellicht als alles meezit in deze wereld kunnen we jullie al in februari weer ontvangen! Daar kijken we naar uit!