De Wim Hof methode

De Wim Hof methode

Lang weg uit de hectiek, blijven we ons verbazen, hoe vermoeid sommige gasten uit Nederland bij ons binnenlopen. Er wordt veel van mensen gevraagd, en mensen vragen veel van zichzelf. Een vol programma zonder enige adempauze, laat staan een moment om stil te staan en te genieten. Je wordt geleefd. Tijd om bekend te raken met de Wim Hof Methode.

Op zoek naar een passend programma

Wij gingen op zoek naar een programma waarin wij onze gasten een oase van rust konden bieden, ter leniging van stress. Al snel kwamen wij Wim Hof (The Iceman) op het spoor. Wij raakten geïntrigeerd door zijn adem methode en wisselbaden. Bij deze ademtechniek krijg je een teveel aan zuurstof binnen, wat een reinigende en revitaliserende uitwerking heeft. Door het Radboud UMC ziekenhuis is wetenschappelijk bewezen dat deze ademhaling je immuunsysteem positief beïnvloedt.

Ademhalingstechniek de Wim Hof Methode

Ga ontspannen op je rug liggen, adem diep in. Daarna adem je uit en stop je met ademhalen tot je weer aandrang voelt om in te ademen. Dan haal je diep je adem in, houdt de lucht 10-15 seconden vast. Vervolgens adem je uit en dan begint de cyclus van voren af aan. De tijd dat jij je adem vasthoudt, wordt steeds langer naarmate je langer oefent. Deze ademhalingsoefening doe je iedere dag drie maal dertig keer op je nuchtere maag, en daarna begin je met de wisseldouches.  Je kunt licht in je hoofd worden, of je armen en benen gaan tintelen.

De wisseldouches

De wisseldouches kunnen je eerst een bibber-de-bibber gevoel bezorgen, maar al snel wordt het ‘een must’ om meteen fit de dag te beginnen. Het gaat als volgt: je begint met een koude douche, dat is het moeilijkste, gevolgd door een warme – en weer afdouchen met koud. Het koude douchen verleng je dan stelselmatig totdat je alleen maar koud doucht.

Wandelen, Yoga en op Adem komen

Ons motto: delen is vermenigvuldigen. Van daaruit wilden we dit concept ook onze gasten laten ervaren. We ontwikkelden een ‘Wandelen, Yoga en op Adem komen week’. Voor volledige ontspanning worden de ademoefeningen afgewisseld met yoga en lichaamswerk. Elke dag behandelen we een ander thema zoals: welke last kun van je schouders laten glijden, je stem laten horen en overgave.

Deze thema’s worden uitgediept tijdens stiltewandelingen door diverse bij het thema passende landschappen. Het rondgesprek op een terras van een ‘pastelaria’, onder het genot van cappuccino en een Portugees taartje is verrijkend. Deze groepsweek is populair, vanaf het begin liep hij vol. Deelnemers gaven ons terug dat zij niet alleen zich volledig ontspannen voelden, maar ook energiek.

Vragen? Schrijf ons info@theartofjoy.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.