Ware liefde bestaat

Ware liefde bestaat

So don’t mind if I fall apart, there’s more room in a broken heart
And I believe in love , but what else can I do, I’m so in love with you.

Gezwind rijden we de singel af terwijl mijn zwager to be de muziek op hoog volume draait en mijn reactie peilt in de achteruitkijkspiegel. Mijn blik gaat afwisselend naar achteren en dan weer naar voren. Wat eens mijn thuis was, verkleint langzaam tot een stip om uiteindelijk uit mijn gezichtsveld te verdwijnen. Tranen stromen over mijn wangen. Waterlanders van geluk maar ook van afscheid nemen en hartenpijn. Iets in mij wist dat mijn ware liefde ergens op deze wereld rond liep, echter mijn ervaring bewees het tegendeel. Hierdoor was ik het geloof in de liefde verloren, totdat ik Eus  tegenkwam, waar ik nu al 12 jaar so happy together mijn leven mee deel. Echt thuiskomen.

Ware vriendinnen

Dit geluk gunnen we een ieder. Bij andere stellen hier te gast, herkennen we dezelfde chemie en sprankeling. Zij die na meer dan dertig jaar samen, nog de sterren van de hemel dansen alsof het hun eerste date is. Vaak ontmoeten we ook vrijgezelle mannen en -vrouwen die in de loop der tijd hun zielenmaat vinden. Zo kwam Anja in 2011 hier voor het eerst te gast. Al snel groeide er een band tussen ons, vriendinnen van hart tot hart. Ondanks dat zij nog rouwende was na een scheiding, liet zij een opgewekt en opgeruimd karakter zien.  Mede door onze gesprekken pakte Anja haar leven voortvarend op, startte haar eigen bedrijf waar zij haar passie in kwijt kon; Catswellness. Inmiddels zien we elkaar drie keer per jaar en delen lief en leed.

Ware liefde is er voor een ieder

Zoals gezegd gunnen we ieder de ware liefde en zeker onze beste vriendin Anja. Echter een hart die diep gebroken is, kan alleen geheeld worden, door het de tijd te gunnen om je wonden te likken en lief te zijn voor jezelf.  Geheimen en verborgen bedrog maken een vertrouwd liefdesnest onwaarachtig. Het vreet aan de basis zoals een palmkeverlarve begint met het hart van de palm uit te hollen. Op het moment dat jij je eigen beste vriend(in) bent, je niet verschuilt achter de geraniums, kruist iemand je pad, die jouw vertrouwen waard is.
Een tevergeefse koppelpoging onzerzijds zorgde bij Anja voor de zoveelste teleurstelling. Totdat Eus zijn boezemvriend Nol weer vrij was. Deze trouwe vriend had heel wat verdriet en sores achter de rug met zijn vrouw die te vroeg vasculaire dementie kreeg, opgenomen moest worden in een tehuis en overleed. Zijn eerste verkenning met een vriendin liep op een deceptie uit.

Blind Date

Wetende dat Anja het hoofdstuk liefde had afgesloten probeerden wij Nol te introduceren met een foto; “Kijk Anja, is dit geen leuke man voor je? Een oude boezem vriend van Eus.” ” Nee joh, net zo’n professor!” wuifde Anja Nols foto weg. “Maar je kunt hem toch eens ontmoeten? Misschien voor een leuke vriendschap?” drong ik aan. Beide hebben dezelfde positieve eigenschappen, zorgzaam, trouw, gevoel voor humor, roodharig en het hart op de juiste plaats. Terwijl Anja net vertrokken was kwam Nol op bezoek met zijn mooie dochters. Meteen haalde ik mijn match make tactieken uit de kast en legde Anja haar foto op tafel. De dochters waren enthousiast en Nol zei voorzichtig; “Ja, mooie vrouw.” Aan het einde van hun vakantie, toen ze heel en al waren ingelicht over Anja zei ik; “ Nol, Anja’s mailadres heb ik geappt, just in case. Anders kunnen we afspreken voor een blind date in Nederland met zijn vieren,” stelde ik voor.

Van hoofd naar hart

Maar die afspraak op twaalf januari was allang geen blind date meer. We zagen twee roodharige verliefde tortelduiven, niet bij elkaar weg te slaan. Nol had de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt. Na de eerste afspraak die heel gezellig was appte Anja nog; “Leuke man, maar het kan niet want, me zus en me zo.” De moed zonk in mijn schoenen, want het voelde als een grote kans. Hoe blij was ik toen ik na een week een appje met een hele andere inhoud kreeg. “Het kan mij niet schelen, ik heb besloten mijn hoofd uit te schakelen en mijn hart te volgen, en heb weer een date met Nol.” Toen was de vlam in de pan. Als ik die twee nu hier op de Casa zie rondlopen zou het mij niet verbazen dat we beide in de toekomst weer getuigen mogen zijn van een speciale dag. Net zoals anderhalf jaar geleden toen een geliefd stel hier op de Casa in het huwelijksbootje stapten. Maar wat hun plannen ook zijn, dat het ware liefde is, is een ding dat zeker is. Vrolijk Pasen!

In hoeverre sta jij open voor de ware liefde? En als je de ware liefde gevonden hebt, hoe houd je de liefde sprankelend en waarachtig?