Vriendschap is als reizen tijdens een oneindige vakantie

Vriendschap is als reizen tijdens een oneindige vakantie

Zonder vriendschap geen vreugde. “Als je wint heb je vrienden, rijen dik, echte vrienden”, was toch wel een beetje een misvatting van het duo Vrienten en Brood. Want wanneer heb je nu echte vrienden? Want je kunt rijen vrienden op Facebook, of via je club hebben, maar zijn dat ook ware vrienden? Zo heeft iedereen wel eens vrienden die komen en gaan. Maar heuse vriendschap is als reizen door een land van een oneindige vakantie. Want waarom hechten we zoveel waarde aan vriendschap? En waarom worden we soms ook zo teleurgesteld in vriendschappen? Omdat vrienden je aan het hart gaan. Er is een gezegde dat vriendschap de gouden draad is die het hart van de hele wereld verbindt. En ik voel dat daar een kern van waarheid in zit.

Vriendschap als reizen

Zo luidt een spreekwoord; ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’. Nu zijn mijn beste vrienden zowel een goede buur als verre vrienden. Het is fijn te zien als je vrienden het ook goed met elkaar kunnen vinden. Onze goede buur en verre vrienden trokken harmonieus met elkaar op. Zo ook diverse vrienden tijdens een stadswandeling in Lagos. Met ieder heb je een andere geschiedenis. Daarom is vriendschap als reizen door een land van een oneindige vakantie. Want ze geven je dat gevoel van vakantie, een rustpunt, een uitlaadklep, en een vreugdevol delen.

Wat zijn ware vrienden?

Mijn vrienden lieten tijdens mijn laatste reis een sterk stukje staal van vriendschap zien. Mijn reis was kort door de drukte alhier. Naast het bezoek naar mijn ouders moest ik ook nog andere klussen klaren en ze reden me overal naar toe. Wat mij veel tijd bespaarde. In hun paradijs werd ik enorm verwend. Dus wat maakt dat vrienden bij jou, heuse vrienden zijn? Laat ik je in ieder geval een aantal kenmerken noemen die wij belangrijk vinden.

Delen van Kernwaarden

Ten eerste het delen van dezelfde kernwaarden. Bijvoorbeeld; Als jouw kernwaarde eerlijkheid is, zul je nooit echt bevriend worden met iemand die een leugentje voor bestwil niet schuwt. Jullie kennen onze zeven V’s waarbij vooral vreugde, verbinding, verdieping, vrijheid en vertrouwen wel bovenaan staan wat vriendschappelijke relaties betreft. Dat je lief en lied met elkaar deelt.

Onvoorwaardelijk

Dus daar blijkt uit dat jij jezelf mag zijn zonder dat jij de vriendschap verliest. Zo heeft ieder zijn eigen merkwaardigheden. Maar met vrienden ga je wederzijds voor het gehele pakket. Sommige vriendschappen en zelfs relaties, houden een boekhouding bij. Als jij dat doet voor mij dan doe ik dat voor jou. Zo niet dan kun je het wel vergeten. Dat is vriendschap op voorwaarde.

Inspiratie

Inspiratie. Je hebt zin om je vrienden weer te zien. Want je raakt geïnspireerd door hun verhalen. Elke keer als je bij elkaar bent voel jij je als het ware opgetild.

Betrokkenheid

Je wilt weten hoe het met je vriend(in) gaat. Want gedeelde vreugde is vreugde die zich vermenigvuldigt.  En gedeelde smart is halve smart.
En zo zijn er gasten die ook vrienden zijn geworden.

Veiligheid

Daarom is vriendschap als reizen door een land van een oneindige vakantie want je voelt je veilig en geliefd. Je hoeft de schone schijn niet op te houden maar je kunt je laven in jezelf zijn. Of je nu samen wandelt, naar het strand gaat, de bioscoop bezoekt of even een koffietje ergens drinkt. Samen reis je door een divers landschap aan emoties en ervaringen. Wat zo ontspannen voelt als een oneindige vakantie maar tegelijkertijd voelt als thuiskomen.

Power to all our friends, to the music that never ends
To the people we want to be, baby power to you and me