Vluchten naar de Algarve? The Art of Joy before take off

Vluchten naar de Algarve? The Art of Joy before take off

Al dagen kriebelt er een raar gevoel in mijn buik terwijl we door Hollands vlak landschap struinen. “Waar gaat dit naar toe, Eus?” Als ik een voet over de drempel van mijn ouderlijk huis zet, kan ik mijn tranen bijna niet bedwingen. Want mijn meest prangende vraag is; ‘Hoe lang gaat dit duren? Wanneer kan ik mijn ouders zoals voorheen weer in mijn armen sluiten?’ Bij het afscheid roep ik nog, misschien wel tegen beter weten in; “Tot in mei!” Vervolgens rijden we langs een bijna autoloze snelweg richting Rotterdam, voor onze vluchten naar de Algarve. Waar onze hond Joy en de poezen ons wachten. In Nederland blijven is geen optie. Niet alleen hadden we mijn ouders niet meer mogen bezoeken, laat staan bij ze wonen.

Veilig thuis in Monchique

Als we dan een voet over de drempel thuis zetten, zijn we opgelucht. Eindelijk veilig. Althans zo voelt het. In de gemeente Monchique is nog geen geïnfecteerde persoon gesignaleerd. Vervolgens gaan we vrijwillig in quarantaine, dat al snel gevolgd wordt door een nationale lockdown. Een heftige pandemie die ons allen raakt, wij niet uitgezonderd. In ieder geval zitten we voorlopig zonder gasten, want er zijn geen vluchten naar de Algarve tot 6 mei. Als ik dan de foto’s van weleer zie samen met vrienden, gasten en familie kan ik wel janken. Immers het was zo’n ongecompliceerde vreugdevolle tijd. Onze gasten zijn vrienden geworden. Naast mijn ouders mis ik ook hen. Aan de andere kant prijs ik ons gelukkig dat we nog iedere dag kunnen wandelen hier. Echter dit afscheidsjaar op de berg had ik me anders voor gesteld. Hoe verder, is voor een ieder ongewis.

Als er weer vluchten naar de Algarve gaan

Het is niet alleen dat er geen vluchten naar de Algarve gaan. Ook de aankoop van een nieuw huis is ‘on hold’. Onze situatie is als volgt; Volgens plan vindt 31 augustus de overdracht plaats van onze huidige Casa op de berg. Waarschijnlijk gaat dit door. Echter kan ik mij voorstellen, met deze pandemie op de achtergrond, dat de kopers met 10% verlies over de koopsom plots anders beslissen. Dit in ogenschouw nemend plus dat er onverhoopt nog lijken uit de kast kwamen bij het droomhuis in Benagil, wachten wij met de aankoop. Als er weer vluchten naar de Algarve gaan willen wij ook in september onze gasten goed kunnen onderbrengen aan zee.

Huizenmarkt zakt in de Algarve

Samengevat; de procedure van de koop is stop gezet. Samen met onze architect gaan we kijken of er een geloofwaardige manier is om een verhuur licentie te krijgen voor dat pand. Ondertussen hebben wij besloten niets te tekenen, tenzij er echt iets op de markt komt wat onze bekoring heeft op loopafstand van de kust. Verbouwen ten behoeve van meer accommodaties is van de baan. Of het nu in het Benagil huis is, of elders, we willen er zo in kunnen trekken. Met de bedoeling tenminste 2 mooie B & B accommodaties volgens de regels te kunnen verhuren. Zoals zovelen, zijn wij genoodzaakt de broekriem aan te trekken. Dus dan maar wat goedkoper en kleinschaliger. Bovendien gaat de huizenmarkt hier zakken. En als er weer veilig vluchten naar de Algarve komen, dan kijken we er naar uit jullie te kunnen ontvangen op de berg of aan de kust in de Algarve.

Introductieworkshop voor de Crowley tarot

Zoals ik al schreef in mijn vorige blog, levert deze onzekere tijd, ondanks het gemis van geliefde mensen, ons ook iets op. Naast het feit dat we dankbaar zijn dat we samen met dierbaren een goede gezondheid genieten, hebben we extra rust en ruimte gekregen om verstilde vreugde te beleven in ons huidige paradijs. Tijd voor afscheid nemen, inpakken om daarna weg te wezen. We waarderen nog meer de waardevolle contacten ookal is het via de media. Bovendien leer ik iets nieuws; online mijn cursussen geven via Zoom. Dit werkt toch verbindend. Binnenkort geef ik een introductie workshop voor de Crowley tarot online. Zo kun jij je inschrijven voor een middag vol inzichten, waar je ook woont.

Stay safe and strong

Bij deze willen wij jullie veel sterkte wensen in deze onzekere tijd. Onze grootste wens is dat jullie allen gezond blijven, en we elkaar in de toekomst weer kunnen zien en omhelzen. Dat hoop en lichtpunten blijven bestaan. Om samen te blijven genieten van de mooie Monchiquese Mountains post ik iedere dag foto’s op FB. Tegelijkertijd wil ik je hiermee inspireren om als het kan in de natuur te gaan wandelen. Het is zo heilzaam voor lichaam en geest. Helemaal nu alles welig tiert. Lieve mensen, houd hoop en stay safe and strong. Tot binnenkort, op wat voor manier dan ook.