Wat is Valentijn zonder verlangen?

Wat is Valentijn zonder verlangen?

“Terwijl we genieten van winterse landschappen, groeit er bij ons het verlangen naar de Algarve. Om weer te genieten van dat speciale licht, de oceaan en de kleurrijke straatjes van Lagos. Dus bij deze reserveer ik ons Valentijns cadeau, een weekje Joy bij jullie.” Nu de Covid-19 cijfers zowel in Portugal als in Nederland dalen, krijgen onze reguliere gasten weer vertrouwen om hun vakantie bij ons te boeken. Iets om naar uit te kijken. Want naast hoop, is het ook het verlangen wat ons door deze tijd heen helpt. Zelfs met deze witte wonderwereld wordt menig verlangen ingewilligd. Zo sturen mijn ouders enthousiaste berichten vol prachtige plaatjes met ijspegels van wel een meter. Want wat moeten we met een Valentijn zonder verlangen?

Droomwens vervullen

Zo zijn al onze verlangens naar de Algarve ingewilligd. Ook onze droomwens van een B&B dichtbij de oceaan is vervuld. We wonen hier beter dan ooit. En willen hier nooit meer weg. Het is heerlijk genieten van de huiselijke sferen nu de verbouwing er grotendeels opzit. Toch begint het zelfs bij ons tijdens de lockdown te kriebelen. Ondanks dat we het hier reuze naar ons zin hebben, ben ik samen met een vriendin een verrassing voor Eus’65ste verjaardag aan het plannen. Een klein avontuur. Low budget, binnen de grenzen, in een gebied waar het vervaarlijke virus nauwelijks rondwaart. Maar waar veel natuur te beleven is. Weer een droom die bewaarheid wordt. Dit ook als pleister op de wonde door alle annuleringen de komende maand. Wij hopen dat het vertrouwen en verlangen naar de Algarve bij onze trouwe gasten verder aanwakkert. Zodat we eind maart weer volop van start kunnen.

Het verlangen als motor

En wat is jouw verlangen? Waar hunker jij het meest naar? En durf je daar voor uit te komen en het gevoel toe te laten? Het is soms fnuikend als je een verlangen de ruimte laat, er al innerlijke tegenwerpingen op de stoep staan. Gevolgd door de bezwaren vanuit de omgeving. Meestal gaat men dan in eerste instantie zich bezigen met cijfers in plaats van uit te gaan van het gevoel van verlangen. En dat gevoel van verlangen is juist de motor. Terwijl passie de brandstof is om je tot het gewenste resultaat te brengen.

Verlangen naar de Algarve

Ken je ook mensen die verlangen naar de Algarve of een ander oord als thuisbasis, maar bij een risicoloze rekensom blijven steken? En alle hobbels er naartoe als maatstaf hebben genomen om er maar vanaf te zien? Waarachtig verlangen vanuit het hart laat zich niet temmen door cijfers, of beklag vanuit de omgeving. Enkel door angst. Want als wij vanaf het begin naar onze cijfers hadden gekeken, dan zaten we nog steeds in winters Nederland. Natuurlijk is het nodig om jouw verlangen te mengen met een gezonde portie aan realisme. Maar realisme moet niet het struikelblok zijn. Menig emigrant is ergens op de bonnefooi blijven hangen. Als je grote sprongen van verlangen laat liggen kun je bitchie worden naar diegenen die wel hun verlangen leven. En dat is juist een teken dat het hartsverlangen vervuld wil worden.

De liefde

Echter nu heb ik het over een verlangen naar een andere woonomgeving. Maar laten we het op Valentijnsdag hebben over iets wat nog veel belangrijker is; de liefde. Is jouw verlangen vervuld in de liefde? Verlang jij naar een partner? En weet jij welke ingrediënten voor jou het meest wenselijk zijn? Op wat voor mensen val jij? En hoe was jouw liefdesloopbaan tot nu toe? Het is zo louterend om je liefdesgeschiedenis onder de loep te nemen. Het zegt zoveel over ons en onze verlangens. Bijvoorbeeld; Als je een avontuurlijke man/vrouw wilt, dan verlang je naar avontuur. En dat verlangen kun je al vervullen zonder die gewenste wederhelft.

De Wachtkamer

Zo kun je een verlangen doven door het in de wachtkamer zetten. Dat is net zo geestdodend als dat je wacht op een telefoontje van die zogenaamde lover die al getrouwd is. Dus op deze mooie Valentijnsdag zou ik je willen inspireren; ga aan de slag met je verlangen. Ten eerste blijf het voelen en voeden. Bijvoorbeeld verlang je naar de Algarve als mogelijke woonplek, neem een sabbatical en zoek hier zaken uit. Of wat de liefde betreft; bekijk de ingrediënten die je gekozen hebt als ‘jouw perfecte partner’ en pas deze eigenschappen eerst op jezelf toe. Blijf ondertussen het verlangen voeden. En geloven dat je deze partner ook echt tegen gaat komen. En laat het hoofd zijn kop houden. Want die vindt alles eng.

Ga voor je verlangen

Voordat ik Eus tegenkwam was mijn verlangen; een humoristische, liefdevolle man waarmee ik alles kon delen. Ook de droom om samen te leven/werken in Zuid-Europa. ‘Against all odds’ hield ik vast aan mijn verlangen. Ik heb meer gekregen dan ik gevraagd heb

Kortom; heb je nog verlangens en wensdromen? Voel het, voed het en draag en daag het uit. Laat alle bezwaren links liggen en ga voor het avontuur! Het is jouw geboorterecht en jouw keuze om voor je verlangens te gaan. Happy Valentijn!

Mocht je willen sparren over jouw verlangen? En hoe jij je wensdroom waar wilt maken? Wees welkom voor een coachconsult online.