Verkiezingen? Stem op je eigen droom

Verkiezingen? Stem op je eigen droom

Eindelijk hebben wij tijdens onze vakantie een mooi natuurgebied in Spanje ontdekt . Eén vakantie ontrouw aan Portugal, en je weet wat je mist. Plotseling zweven er vlak boven ons honderden vale gieren. “Wow, Eus kijk hier, wat een prachtig gezicht!’ roep ik uit. Eigenlijk zijn het foeilelijke beesten die leven van kadavers. Met hun kuifje hebben ze iets Trumpachtigs, die qua populariteit  leeft van andermans frustraties.

Ontevredenheid

Ja, politiek gezien is het een gekke tijd. Ook wij waren verbaasd over de uitslag van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De toekomstige president van Amerika heeft, net als deze vale gieren, een goed oog voor waar hij zijn prooi (stemmen) vandaan kan halen. De Amerikanen zijn ontevreden over de (politieke) situatie.  Dit werkt als een katalysator in Nederland,  waar nu ook de discussie oplaait over  het ongenoegen onder de bevolking. Welke weerslag zal dat  geven binnen de politieke arena?

Geluk creëer jezelf

Eus en ik, vragen ons af of het geluk van je leven dan afhangt van een president, politieke partij, werkgever of partner. Je hoeft niet naar Amerika om een American dream te leven. Een beker vol geloof, overgoten met wilskracht, doordrenkt van het zien van mogelijkheden kun jij  je eigen droom waarmaken ongeacht welke politieke partij aan de macht is.

Leef je droom

Onlangs voerde ik hierover een inspirerend gesprek met mijn vriendin Nienke. Kort en bondig verwoordde ze de aanzet tot het leven van haar droom. “Net verhuisd, nog dwalend langs volle dozen, witte verfspetters in mijn haar, kreeg ik het verdrietige bericht dat plots een dierbare vriend was overleden. Na het verwerken van de eerste klap, was het alsof hij naast mij zat en mij adviseerde: ‘Leef je droom’.”

“Vanaf dat moment heb ik zijn advies gevolgd.  Hoewel ik net een appartement had gekocht en een veelbelovend beroep uitoefende, nam ik ontslag. Mijn collega’s keken mij met open mond van verbazing aan en vroegen: ‘Wat ga je doen?’ Vol vertrouwen antwoordde ik: ‘Ik ga mijn droom leven en mijn missie uitdragen als internationale spreker’. Je wilt niet weten hoeveel ex-collega’s mij toen hun droom gingen vertellen. Wat me opviel was, dat hun droom niet in het verlengde lag van het werk dat ze deden.” Binnen een jaar geniet Nienke Bloem bekendheid als international speaker en customer experience expert en heeft de ene opdracht na de andere,  wereldwijd.

What makes you happy

Met andere woorden, je droom leven, en rond bazuinen, inspireert anderen ook hun droom te leven. Niet wachten totdat Mark Rutte je uit je bed haalt om de Nederlandse economie uit het slop trekken, maar doe dat ‘what makes you happy’.

Zinvolle inspiratie

Eerdere gedachten die opborrelden tijdens een strandwandeling en dit gesprek brachten mij op een idee. Als Trump met, volgens mij, ‘klinkklare onzin’ zoveel mensen het hoofd op hol kan brengen, waarom niet als tegenhanger zinvolle inspiratie bieden die mensen aanspoort hun droom te leven.

Natuurlijk zou ik dan tegenwerpingen kunnen verwachten als: Ik zou niet weten wat mijn droom is, Ja maar, ik heb geen geld, Wat dan met de kinderen? of Hoe zit het met mijn pensioenopbouw?

Ga van start

Natuurlijk kun je ook tevreden zijn zonder je droom te leven. Maar als er een verlangen is, en je weet nog niet wat je droom is, zou ik op zoek gaan. De boeken ‘ De Creatiespiraal ‘ en ‘ Lopen doe je zelf ‘ kunnen je op weg helpen. Want stel je voor, je bent in de nadagen van je leven en je kijkt terug. Wat komt het eerste in je op?  Als dat is:  “Had ik maar”, dan weet je dat je nu iets te doen staat. Tijd is kostbaar. Je hoeft niet te wachten op een wake-up call,  je kunt nu al van start gaan.

Workshop ‘Kies je eigen droom

Niet iedereen heeft, zoals  Nienke de moed, de wilskracht om zelfstandig bij tegenslagen door te zetten. Daarom is het fijn om je te laten ondersteunen door een groep gelijkgestemden die elkaar stimuleren.

Als stimulans geven wij workshops in Nederland en in de Algarve met ingrediënten en wetenswaardigheden over de reis naar je droom. Er is ruimte om gedachten, gevoelens en ervaringen uit te wisselen. Bij voldoende belangstelling zullen wij deze workshops voortzetten voor gasten die interesse hebben terwijl ze bij ons verblijven. Weet je niet wat te kiezen? Stem op je eigen droom. Dat is Joy!

Inschrijven? Ook in hartje Holland! Of.. bij ons thuis in Portugal

  • Via info@theartofjoy.nl
  • Op vrijdag 13 januari van  13.00 -16.00 in Casa di Fiori, Utrecht
  • Op vrijdag 27 januari van 13.00- 16.00 bij The Art of Joy, Monchique.
  • Vergoeding is dertig euro inclusief hapjes en drankjes.

Wil  je meer weten over deze workshop kijk ook op Workshop ‘ Kies je eigen droom