Vakantie vieren in Portugal

Vakantie vieren in Portugal

Hebben jullie er ook zo zin in? Weer vakantie vieren in Portugal? Het kan en mag weer. De quarantaine regels zijn eraf en de code is geel. Met de nodige voorzichtigheid in acht nemend, ben je hier veiliger als in Nederland. Zo zijn er in Lagos bijvoorbeeld, op een bevolking van 30.000 inwoners, maar 13 mensen ziek thuis. Wij merken aan onze gasten dat zon, zee en strand wonderen verricht. Het idee dat je gewoon ieder restaurant binnen kunt wandelen. Wel met masker op. Vervolgens op het terras een verse vis kunt bestellen vergezeld van een koele vinho verde. Om dan de gehele avond te staren naar de weidse oceaan. Als dat geen ultieme vrijheid is? Naar ik hoor wat onze gasten vooral goed doet, is weer blije mensen om zich heen te zien. Want het gonst door de straten. “Toeristen komen weer vakantie vieren in Portugal!”

Vakantie vieren in Portugal

Na al het leed dat geleden is; de nare beelden die nog op ons netvlies staan. Het grote verlies en de eenzaamheid, kunnen nu na de versoepelingen onze lachspieren weer aangespannen worden. Het lijkt wel iedere dag bevrijdingsdag. Na een sombere winter krijgt ook Lagos zijn kleur terug. Op iedere hoek van de straat zie en hoor je straatmuzikanten. De zon weet van geen wijken. De terrassen worden weer voorzichtig gevuld. Gelach weerkaatst tegen de betegelde muren. En tussen de weelderige paarse jacaranda bloesem laat zich een strakblauwe lucht zien. Deze zomer staat in het teken van een gekaderd het touw laten vieren. Echt vakantie vieren in Portugal.

Lagos in een feest stemming

En niet alleen Lagos is in een feeststemming, The Art of Joy doet haar naam eer aan. Nog nooit zijn we zo blij geweest. En we waren al zo gelukkig. Nu des te meer. Ten eerste dat we het geluk hebben op zo’n heerlijke plek te wonen. Zodat we iedere dag in onze armen knijpen; Is it true? En ten tweede dat we nu na een fikse verbouwing onze trouwe- maar ook nieuwe gasten weer kunnen zien en spreken.

Voordelen van de stille tijd

Toch hebben wij ook onze voordelen gehaald uit de stille tijd. In alle rust hebben we kunnen verbouwen. Uit de kleine bubbel waar we in vertoefden zijn ware vriendschappen ontstaan. En als afronding vakantie vieren in Portugal en ons voorbereiden op een druk seizoen. Want dat wordt het. Want op enkele plekken na zijn wij tot eind oktober vol geboekt. Dus wij gaan er een speciaal seizoen van maken en onze 7de V integreren in onze missie. Die van vieren! Van vakantie vieren in Portugal.

De V van Vieren

Nu zullen jullie denken; ‘Maar je hebt toch al een V die daarop lijkt; Vreugde? Laat ik eerst onze kernwaarden nog even met jullie doornemen. Onze intentie is om zoveel mogelijk te werken vanuit Vreugde, Verbinding, Verdieping, Vrijheid, Vertrouwen, Vernieuwing en Vieren. Deze kernwaarden, die deel zijn van onze missie vlot de uitvoering van ons werk. Want elke beslissing die wij maken dient minstens 4 van deze 7 V’s in zich te dragen. Nu heeft het laatste jaar erg in het teken van Vernieuwing gestaan en was de Vrijheid ietwat beperkt. Maar nu is het tijd voor onze zevende V van vieren. Wat is dan het verschil tussen Vreugde en Vieren?

Het leven vieren in het hier en nu

Zo kun je vreugde in je eentje voelen. Juist tijdens de pandemie waren die momenten van vreugde zo belangrijk. Zoals een mooie zonsopgang of dat fijne telefoontje. Maar dat kan je ook alleen in je eigen bubbel ervaren. Maar vieren doe je samen, met daarin de V van verbinding. Na maanden van isolatie ‘celebrate good times’ dat we weer op een veilige manier vakantie vieren in Portugal. Maar veel belangrijker is dat we samen het leven vieren. Want ons werd een heldere spiegel geboden. Let op; Memento Mori. Het leven is tijdelijk. Ergens hangt vroeg of laat het zwaard van Damocles boven een ons hoofd. Daarom is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Niet te zeuren over oude koeien, of het onbeheersbare beheersbaar willen maken. Maar leven en vieren in het hier en nu.

Een seizoen van Vieren

Nu dat we steeds meer richting groepsimmuniteit gaan met miljoenen vaccinaties, zal langzaam het dreigende gevaar minder ons leven gaan bepalen. Zullen we meer vrijheid voelen en minder angst. Kunnen we weer dichtbij elkaar komen. Ik kan bijvoorbeeld niet wachten om mijn ouders binnenkort weer te knuffelen. Dat is al een viering op zich. Want we zijn dan alle drie twee keer gevaccineerd. Dus al met al wordt dit seizoen verweven met onze nieuwe kernwaarde; Vieren! En dat delen met jullie. Dus lieve mensen, wij wensen jullie een vreugdevolle zomer. Met vooral het leven vieren, en met ons vakantie vieren in Portugal.