The Art of Joy B&B aan zee Algarve

The Art of Joy B&B aan zee Algarve

Heel geconcentreerd zie ik mijn ouders het onkruid uit hun weelderige tuin trekken. Hoeveel liefdevolle energie er wel niet in die tuin zit. Het is dan ook een plaatje. Zo ontroerend om te zien hoe ze op die leeftijd nog hun passie uitleven in hun Drentse paradijsje. Voor mij een goede les; als je iets wilt, ga ervoor! Blijf zaadjes planten, water het, voed het, haal het onkruid weg en geniet daarna van de bloemenpracht. Het zaadje van The Art of Joy B&B aan zee Algarve was reeds twee en half jaar geleden geplant. We hebben de gehele cyclus van de creatiespiraal er op los gelaten. Visualiseren, netwerken om je huis te verkopen. Zoveel mensen die ik hier op de berg in het huis rondgeleid heb. Maar toen kwam er een heuse brand, en het duurde en duurde. Ons geduld en vertrouwen werd getest.

Door loslaten aantrekken

Maar we bleven hoop houden, dromen, zaadjes planten, wateren en ondertussen kregen we lessen om in ons leven te schiften. Het onkruid moest eruit, het kaf van het koren werd gescheiden. Ondanks dat ons doel; het opstarten van The Art of Joy B&B aan zee Algarve niet bewaarheid werd, genoten we volop. Op een dag dacht ik; ‘laat het los’ en ‘blijf genieten van het prachtige uitzicht op de top van de Algarve’. Hoe meer ik losliet hoe meer gegadigden er langs kwamen. Pas vanaf februari 2020 werd het menens. Na een langdurend getouwtrek werd dan toch eindelijk een voorlopig koopcontract getekend. Maar met de corona crisis voor de deur dachten we, wacht maar met zoeken naar een thuis voor The Art of Joy B&B aan zee Algarve.

Waar is The Art of Joy B&B aan zee Algarve?

Bovendien konden we geen huis bezichtigen. Het huis wat we al een jaar op het oog hadden scheen, zoals in de meeste Portugese huizen het geval is, illegale delen te hebben. Hierdoor zou een B&B vergunning krijgen wellicht onmogelijk  zijn. Wat je leert als ondernemer in het buitenland; you easily bounce back, en je leert snel verder te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Iets in mij verzuchtte; ‘ Het duurt al met al lang, maar wellicht met een reden,’ Ergens moet er een The Art of Joy B&B aan zee Algarve op ons wachten. Een twijfel kroop via een kier bij mij naar binnen of Benagil wel het juiste gebied voor ons was. Tijdens sunrisewandelingen aldaar ergerde ik mij dood aan al de poep, pies en papier van wild kampeerders die op de route lagen langs het mooiste wandelpad van Europa.

Voelsprieten verlegd naar het West Algarve

Onze voelsprieten verlegden zich geleidelijk meer naar het West Algarve en we wandelden vooral in de buurt van Lagos en Praia da Luz. Vanaf half mei zetten we onze huizenjacht voort naar onze The Art of Joy B&B aan zee Algarve, dit keer met onze zwarte boevenkapjes op. Een goede makelaar wist ons te vertellen dat de spoeling dun was, te weinig aanbod en te veel gegadigden die in veilig Portugal hun heil zochten. Hoewel er een keer die bijna ‘ja’ beleving was, bleef er een twijfel. Totdat een goede kennis, die toevallig ook makelaar is, mij belde en riep; “ Ik heb jullie huis, ik voel het!” Meteen volgend met; “Kijk niet naar de prijs!” De volgende dag gingen we met haar kijken en….. we werden op slag verliefd. En kwamen overeen tot een voor ons haalbare prijs.

Plus, plus, plus

Het heeft naast een unieke ligging, let wel op slechts 800 meter van het langgerekte strand (7 km) van Meia Praia , ook duende, esprit, een ziel. Dit hangt ook samen met de geschiedenis van het huis. Daarnaast is het een stille hideaway tussen ruisende bomen gelegen op een groenstrook met kuierende koeien. Dan zijn er nog zoveel meer plussen te benoemen; het zwembad, het tennisveld en twintig minuten wandelen naar hartje Lagos. Wat ik de meest gezellige en kunstzinnige stad van de Algarve vind. Deze stad wasemt ook een rijke geschiedenis uit. En wist je dat Palmares, het mooiste golfterrein van Portugal, vrijwel naast de deur ligt? Bovendien sta je als wandelaar in een oogwenk op één van de mooiste kustpaden van Europa, de Rota Vicentina. Doordat dit landgoed een B & B vergunning (AL) heeft kunnen we meteen van start.

De bloem zit in de knop

Omdat de overdracht nog niet heeft plaatsgevonden kan ik helaas niet meer loslaten, en zeker geen plaatjes tonen van het interieur. Maar onze droom is na het lang blijven voeden uiteindelijk bewaarheid. We willen er net zo’n paradijs van maken als hier op de berg of als mijn ouders in Drenthe, maar dan weer heel anders. De bloem zit in de knop.

Wanneer kun je bij ons waar boeken?

Wil je nog bij ons genieten van magistrale uitzichten? Dan kan dat nog tot 20 augustus op de berg in Casa Rosa Branca. We hebben nog beperkt plekken beschikbaar. En eind augustus is het zover: dan gaan wij verhuizen. We stellen alles in het werk om zo snel mogelijk open te kunnen voor onze gasten! En dat is op 15 september. Vanaf 2 oktober tot 1 november zijn er nog kamers vrij. Want in november 2020 gaan wij verbouwen om jullie in maart 2021 weer te verwelkomen!

Tot slot willen wij jullie bedanken dat jullie zo met ons meegeleefd hebben bij het verwezenlijken van onze droomwens. De weg ernaar toe was een ware geboorte, maar ook een ervaring die we graag met jullie delen. Want: DROMEN komen uit als je ausdauer hebt en erin gelooft!