Reizen in Portugal; thumbs up!

Reizen in Portugal; thumbs up!

Joehoe, we mogen weer! Daardoor stromen bij ons de reserveringen weer binnen. Wij zijn heel blij dat we weer met passie ons werk kunnen doen. En natuurlijk jullie mogen ontmoeten! Waarschijnlijk zijn jullie blij dat je weer richting de zon, strand en zee kunt. Een andere omgeving snuiven, relaxen, zonnebaden, zwemmen en wandelen. Want reizen Portugal heeft code geel. Echter moeten we dat wel zo houden met ieders medewerken. Na een week reizen in Portugal ben je het bekroonde woord vergeten. Behalve als je op een Portugees terras een biertje bestelt; Corona! Omdat wij nu ook doorwerken in de winter hebben wij de proef op de som genomen, door na de verbouwing, zelf kort te reizen in Portugal.

Reizen in Portugal

Portugal is het tweede veiligste land ter wereld. Maar dat niet alleen. Dit land staat ook aan de top qua beperkt aantal besmettingen. Ook al hadden we het niet nodig, toch ervaarden wij onze reizen in Portugal als een levenselixer. Want als je er niet bang voor bent, wat doet reizen dan met je? Wat zijn de voordelen? De eerste reis die wij maakten was naar São Miguel, een eiland in de Azoren. Eerst stonden we nog onwennig aan de incheckbalie. In plaats van mijn doorgewinterde reiservaring als stewardess, ervaarde ik nu zelfs stress. Wonend aan de rand van een stad, was ik als een ‘boertje van buten’. Maar al snel verdween dat als sneeuw voor de zon en genoten we met volle teugen. Graag deel ik mijn acht tips waarom reizen in Portugal, of elsewhere, bijdraagt aan je welzijn.

Perspectief

Met helder weer vanuit een vliegtuig naar de wereld staren, biedt een ander perspectief. Je wordt al dromerig als je naar de witte wolken tuurt. Zo kom je al in hogere sferen. Lissabon liet zich zien als een soort Portugees Madurodam. Met die imposante hangbrug over de Taag. Vervolgens het paleis van Marqués de Pombal omringd door weelderige parken, palmenlanen, en kapitale villa’s. Wat een creativiteit en vernuft is er toch nodig geweest om deze stad te bouwen. Zo kom ik dus op tip 1. Weg van huis, boven de wolken krijg je een helicopterview van de wereld. Maar ook van jouw wereld. Je ziet dingen meer in Perspectief.

Verwondering

Op die manier kom ik gelijk bij tip 2. Namelijk al tijdens de vlucht, maar vooral ook op bestemming, ervaarden we een en al verwondering. Nog nooit heb ik tijdens een reis zoveel ‘Wowzers’ geuit en gehoord. Aan de rand van schilderachtige kratermeren Lagoa Azul en Lagoa Verde stonden wij oog in oog met aan de ene kant een blauw, en aan de andere kant een groen meer. Tijdens het reizen in Portugal vielen onze monden menigmaal open van verbazing. Portugal staat bekend om haar natuurschoon.

Vrijheid

Samen met deze kinderlijke verwondering voel jij je tijdens je vakantie ook nog eens vrij en blij. Helemaal nu! Na zolang in je eigen huis, gemeente en bubbel te hebben gezeten zit je plots in een hele andere omgeving. Waar je vooral in de natuur geen restricties voelt. Geen mondkapjes, maar pure lucht. Adem in, adem uit. Tijdens je reizen in Portugal zul je merken dat het hier rustig is. Minder hectisch als in andere landen.

Zorgeloosheid

Je bent weg van je oude wereld en komt in een nieuwe wereld. Daardoor verdwijnen muizenissen als sneeuw voor de zon. Want er is niets wat een associatie met thuis heeft. Wij zaten samen met onze vriendin nog in verbouwingsperikelen. Maar op het vakantieadres, was ons bedje gespreid, hoefde we niet te klussen, geen elektricien of loodgieter achter de broek te zitten. Nee, alle aandacht voor het moment. Leven bij de dag, geen vast programma. Uit je hoofd naar je hart.

Vernieuwing

Op vakantie is er geen dagelijkse routine. Vaak gaan mensen dan juist op avontuur terwijl ze anders iedere dag achter hun screen dezelfde routinematige handelingen moeten uitvoeren. Hoewel je achter een pc heel creatief kunt zijn, biedt een omgeving die je zintuigen aanwakkert oorspronkelijke scheppingskracht. Zo kom je op nieuwe ideeën. Wat een brug naar de toekomst kan zijn.

Waardering

Je gaat je eigen thuis meer waarderen als je weg bent geweest. Terugkomend van onze reizen in Portugal met een toch wat nat en kouder weertype op de Azoren waren wij blij hier weer van het zonovergoten weer te genieten. De flora hier mag dan minder tropisch zijn, toch vind je hier voltallige bloemenvelden. Na vier dagen in het prachtige Parque Arribida concludeerden wij in koor; Lagos is the best. Want hier kun je wandelen over het strand zonder dat het zwoegen is door het zand. En zwemmen zonder dat het werkelijk gevaarlijk is. Stad, strand en natuurschoon gaan hier hand in hand.

Ontmoeting

Een gast vertrouwt me toe; “Het moeten vertoeven in een kleine cirkel gaf mij een zwaar gemoed. Nu hier omringd door nieuwe mensen raak ik weer geïnspireerd!” Zo fijn te zien dat de gesprekken hier over en weer gaan. Over van alles en nog wat. En ieder gesprek draagt bij tot een ware ontmoeting. Daar is ons huis en B&B juist voor bedoelt. Een plek van ont-moeten en wederzijdse inspiratie.

Ontspanning

Je gaat op vakantie voor ontspanning. Je hoeft niets en je mag alles. Door een rijk palet aan mogelijkheden die Lagos biedt; wandelen, watersport, tennis, golf, shoppen en luieren aan het strand of bij de pool, hoef je niet ver te reizen. Toch doe je een breed scala aan indrukken op. En een heerlijke massage van Eus maakt de vakantie compleet.

Dus ben je weer toe aan een levenselixer van op vakantie gaan. Reizen in Portugal mag weer! Até Logo!