Recept uit Puur Natuur Portugal

Recept uit Puur Natuur Portugal

Als wij het pad aflopen ontvouwt zich een immense ruimte. Geurige lavendelvelden aan de rechterkant en knoestige kurkeiken aan de linkerkant van het pad. Een fris ochtendbriesje waait langs mijn gezicht en mijn ogen moeten wennen aan de felle zon. Welbehagen door puur natuur Portugal. Ik moet aan mijn vaders lijfspreuk denken die in mij gegroefd is; “ Het komt goed!” En zo voelt het ook.

Levensmotto; ‘Het komt goed’

Als gevolg van mijn vaders motto heb ik langzamerhand meer vertrouwen in het leven gekregen. Zelfs toen ik op mijn negende tijdens een salto verkeerd op mijn nekwervel terecht kwam, en ik de ziekenhuisvisite op hun kop naar mij toe zag komen. Was het mijn vader die met een bezorgd gezicht mij toesprak; “Het komt goed.” Vervolgens is dit tevens mijn levenservaring, uiteindelijk komt alles goed. Vooral als je tijdens lockdown van puur natuur Portugal kunt genieten. Want wat is meer rustgevend en bevestigend dan die prachtige geurende bloemenvelden?

Wandelen door puur natuur Portugal

Daar staat tegenover dat je wel iets moet doen wil je eigenhandig zorgen dat het goed komt. Want wil je tijdens deze crisis gezond blijven moet je wel een intelligente levenshouding aannemen door 1,5 meter afstand van mensen te houden. Gezond eten, bewegen en wandelen door puur natuur Portugal helpt.

Wilskracht

Vervolgens ga ik tijdens zo’n kleurrijke wandeling in puur natuur Portugal na, hoe het komt dat pa’s lijfspreuk bewaarheid wordt. Dan kan ik niet anders dan concluderen dat je er toch iets voor moet doen. Ondanks mijn angst of mijn vader gezond blijft , krabbelt hij toch weer op na ieder kwaaltje. Want met zo’n wilskracht kun je werkelijk bergen verzetten. Hieruit volgt een andere typische uitspraak van hem; “Je bereikt de top van de berg als je maar blijft stijgen.” Wonend, werkend en wandelend in de Monchiquese bergen, van puur natuur Portugal ondervinden wij dat letterlijk en figuurlijk. Ook wij hebben soms zorgen en/of angst. Wij blijven er niet in hangen. Ten eerste doen we er alles aan om problemen op te lossen en als we alles gegeven hebben dan komt de overgave aan het lot. Concluderend; wil je dat iets goed komt, dan geef ik je graag een recept.

Acht ingrediënten voor het recept; ‘Het komt goed’

1) Ten eerste wens dat het goed komt en spreek dat uit. Doe dit terwijl je het voor je ziet. Beeld je bovendien in hoe jij wilt dat het goed komt. Bijvoorbeeld; Van kinds af aan heb ik gedroomd van een leven in het zuiden van Europa. Ik zag het voor mij en deelde dat. Het resultaat heeft zelfs mijn stoutste dromen overtroffen.

2) Ten tweede moet je er heilig in geloven dat het goed komt. Ook mijn vader heeft diepe dalen gekend. Vooral nadat mijn biologische moeder te vroeg uit zijn leven werd gerukt. Door zijn geloof en te bidden voor verlichting van zijn leed, kwam hij de dag na zijn gebed mijn huidige moeder tegen. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Onderzoek en wees creatief

3) Ten derde ga op onderzoek uit en wees creatief. Bijvoorbeeld; velen onder ons zullen zich nu afvragen; ‘Hoe kan ik inkomen genereren?’ Ga op onderzoek uit! Vanaf maart is het vliegverkeer stop gezet, wat voor ons betekent geen gasten over de vloer. Daarmee valt onze belangrijkste inkomstenbron weg. Meteen ging ik op onderzoek uit; hoe kan ik mijn werk doen zonder fysiek contact. Ik ontdekte Zoom en dacht: ‘Coaching plus Tarot Consulten/Cursussen en Workshops kan ik ook online geven. En zo zit ik vrijwel iedere middag achter mijn computer te Zoomen. En leuk dat ik het vind! Trouwens voor mijn workshop Crowley Tarot is er nog plek.

4) Vervolgens maak een plan, van hoe het goed gaat komen. Toen mijn vader hier doodziek op bed lag, maakte ik een plan. A) Ik laat een dokter komen. Als dat niet lukt een ambulance. En in worst case scenario rijden we hem met de Jeep naar het ziekenhuis. En zo geschiede, zo goed en kwaad als het ging op naar Alvor, waar hij kantje boord herstelde. Het kwam goed. Wel daarna herstellen in puur natuur Portugal.

Beslissen en Handelen

5) Maar bij 4) moest ik wel snel beslissen. Rap beslissen en handelen, maakt de kans groter dat dingen goed komen.

6) Het volgende ingrediënt behoeft een gespierde mindset. It makes or breaks it. Vroeger kreeg ik dit ingrediënt met de paplepel ingegoten, het zogenaamde volharden. Eerlijk gezegd alles wat ik mij gewenst heb en daarna gelukt is, kwam omdat ik mij erin vastbeet. Soms kost het je je nachtrust maar succes is verzekerd.

7) Op weg naar je bestemming ‘het komt goed’ kom je natuurlijk mensen tegen. Dit zijn jouw pionnen om je verder op weg te helpen, dus investeer in je sociale netwerken. Echter niet als strategie maar omdat het je hart vervuld. Geven en ontvangen makes the world go round. In een benarde situatie toen het vuur aan onze schenen stond, konden we van heinde en verre rekenen op medeleven en hulp.

8) En als je deze ingrediënten flink geklopt hebt met een stevige portie aan wilskracht, positiviteit en visie dan komt het waarschijnlijk goed. Tijd om dankbaar te zijn , en te ontspannen en genieten. Bestanddelen die je in alle fases mee neemt.

Ontspannen in Puur Natuur Portugal

Nu de poorten van Portugal langzamerhand weer open zullen gaan, kijken we er naar uit jullie weer te ontvangen en te vieren dat het goed gekomen is. Voor een ontspannen verblijf bij ons in puur natuur Portugal zullen wij zorgen dat onze accommodatie safe and clean is.

Wil je dit recept ‘Het komt goed’ toepassen en heb je een ruggensteun nodig? Vraag een coaching online aan. En mocht je willen dat het goed komt met puur natuur Portugal en de gehele wereld? Integreer een duurzame levensstijl.