Dankbaar voor het Paradijs Meia Praia

Dankbaar voor het Paradijs Meia Praia

Zonnestralen geven een twinkelend goudachtig schijnsel door de waaier van parasoldennen die ons omringen. Alsof we in een negentiende-eeuws impressionistisch schilderij zitten vol pointillisme. Als ik het hek van ons nieuwe paradijs Meia Praia open doe, sta ik weldra aan de vloedlijn van de Atlantische Oceaan. Aan de horizon laat de oceaan een helder koningsblauw zien. Voordat ik volledig het water induik, geniet ik van de branding die tegen mijn benen slaat. Het paradijs Meia Praia bij The Art of Joy aan zee. Als ik terugkom vraagt een gast;“ Besef jij wel dat je hier nu woont?” “Nee”, antwoord ik resoluut, “het is als een droom, maar ik voel me hier erg thuis. En ik ben vooral dankbaar!”

Een huis met een heerlijke vibe

“Ondanks dat we hele drukke weken achter de rug hebben, met het gast klaar maken van Quinta Sophia, voelen we ons voldaan en dankbaar. Want het nieuwe huis en de plek bevalt niet alleen ons, maar ook de gasten. Dit maakt het plaatje compleet. Een gast geeft terug tijdens de eerste wandelweek; ” Dit huis heeft zo’n heerlijke vibe. Hierdoor slaap ik elke nacht diep. Bovendien dat ik na de wandeling in een mum van tijd op het strand lig is voor mij het ultieme. Daarnaast kunnen we ’s avonds lopend naar de diverse strandtenten. Dus de auto kunnen we laten staan. Dat is ook een pré!” Haar opmerking lucht me op.

Een verliefdheid

Ofschoon sommige gasten plannen volgend jaar weer hier te boeken missen zij het magische uitzicht in Monchique. Maar hier heb je wat en daar laat je wat. Een andere gast boekt al bij voor volgend jaar. Dat is ook een goed teken. De groep van de tweede wandelweek zijn unaniem enthousiast. ” Wow wat een mooi huis en wat een sfeer! En wat een gezellige kamers! ” ‘ s Morgens tijdens ons zwemritueel vragen we ons af wat ons nu zo blij maakt te wonen in dit paradijs Meia Praia. ” Het is als een verliefdheid”, zegt Eus. ” Een gevoel wat je niet kunt beredeneren, maar enorm veel energie geeft.”

Dagelijkse geluksmomenten

Tijdens het delen met elkaar naar aanleiding van een themawandeling ‘ Vreugde’ onthult een gast; “Ik heb een hele zware tijd achter de rug. Maar juist in de donkerte zat de vreugde in de kleine dingen. Daar kon en kan ik enorm van genieten“. Herken je dat? Dat als je tegenslag te verwerken hebt, het de kleine dingen zijn die het doen? De lichtpunten op weg naar een betere toekomst. Joy on the journey. Maar dat niet alleen.  Als je in gedachten houdt dat je alles slechts in bruikleen hebt, schat je de presentjes van iedere dag nog meer op waarde. Helemaal tijdens deze onzekere tijden, besef je dat iedere dag er één is. Waarbij je geluk als het ware kunt verzamelen. Zoals het goud wat er blinkt tijdens een zonsopgang bij zee, waarbij de stralen hemel en oceaan verbinden.

De eerste 12 dagen in paradijs Meia Praia

Tuurlijk gebeuren er dagelijks ook ‘erger’ momenten. Als dingen anders lopen zoals jij wilt. Toen we ons hier installeerden hadden we enorm geluk met een dream team uit Monchique. Zij hielpen ons met verven, boenen, schrobben en het parasoldennen bos uitdunnen. Toch was het een race tegen de klok. En natuurlijk gaan er dan dingen mis; zoals bij het maken van extra stekkerdozen de elektriciteit menigmaal uitviel. De afwasmachine die maar op zich liet wachten. De extra verflagen die nodig waren. Maar dag na dag zagen we ons huis opbloeien en werd het meer ons paradijs Meia Praia. Door de veelheid aan werkzaamheden sliep ik soms slecht. Tijdens zo’n dip kwamen we op het strand onze lieve buurvrouw tegen die ons begroette met; ” Wat zijn we rijk dat we zo de dag kunnen beginnen!” In no time kon ik mezelf bij de hand nemen richting de lichtpuntjes van de dag.

Andere mogelijkheden bij Lagos

Als de wandelgroep opgetogen is over hun ervaringen tijdens de ‘ yogales’ op het strand van Meia Praia. Of als we ze dol enthousiast terug horen komen na een morgen kanoën rond de grotten van Ponte da Piedade. Of ze uitbundig zien met hun koopjes na een dagje statten in Lagos. Maakt dit ons blij en dankbaar. Want het Paradijs Meia Praia biedt onze gasten weer nieuwe mogelijkheden.  Zo waren onze repeater gasten op hun beurt blij met de nieuwe wandelingen die we konden aanbieden tijdens deze wandelweek. Het huis en de tuin is een project met veel potentie, waar we ieder jaar in gaan investeren. De manier waarop gasten onze diensten op prijs stellen is de brandstof om het verschil te willen maken in een persoonlijke benadering vanuit verbinding.

Timing

Voor mensen die de toekomst helemaal vast willen leggen, alles perfect willen doen, het onbeheersbare beheersbaar willen maken is het wellicht moeilijker om zo nu en dan dankbaarheid te voelen. Dingen lopen altijd anders als voorzien. Jezelf een doel stellen, een missie uitdragen, en het leven zich laten ontvouwen, geeft meer ruimte voor dankbaarheid en verwondering. Feeling houden met je flow, de tekenen op je pad, je intuïtie als kompas nemen, stemt je af op je innerlijke klok: timing. Pauzes en tijd nemen om te reflecteren helpen je om stil te staan bij de dagelijkse cadeaus. Mocht je nog twijfelen, start en eindig de dag met je zegeningen tellen en laat negativiteit niet op je inhaken.

Wanneer voel jij dankbaarheid? Hoe vaak tel jij je zegeningen? Plan jij je leven of laat je het vooral gebeuren?