Omgeving: West Algarve

Omgeving: West Algarve

Wil je op wandelvakantie? Verblijf dan bij ons in de West Algarve! Bij ons kom je volledig tot rust. Om het hoofd leeg te maken, zijn er diverse kusten en landschappen die je al wandelend of fietsend kunt verkennen. Zo zijn er twee kusten die het ontdekken meer dan waard zijn: de ruige bij surfers geliefde westkust Costa Vicentina en de meer lieflijke Zuidwestkust Algarve, waar je veilig kunt zwemmen. Overal waar je wandelt of fietst zie je op de achtergrond de prachtige bergruggen van de Serra de Monchique. Terwijl je in het achterland de voormalige Moorse hoofdstad Silves vindt.

Zuidwestkust Algarve

Deze loopt vanaf het meest zuidwestelijke punt van Europa, Cabo de Săo Vicente, naar Lagos. Langs beide kusten, zowel zuid als west, loopt een enerverende wandelroute, de Rota Vicentina Je komt hier ogen en oren te kort. Niet voor niets is dit pad uitgeroepen tot Europa’s mooiste kustroute. Wandel en geniet!

Hoewel Cabo de São Vicente niet de schoonheidsprijs verdient qua natuur, spreekt deze plek zeker tot de verbeelding. Vroeger dacht men namelijk dat de aarde plat was; deze kaap zag men als het einde van de wereld. Mis zeker de prachtige vuurtoren niet, hier vind je een imposant uitzicht over de beide kusten van West Algarve.  Richting Lagos slaat de onstuimige Atlantische Oceaan luid tegen de klippen. Authentieke vissersdorpjes zoals Burgau en Salema liggen verscholen tussen groene heuvels en goudgele stranden.

Costa Vicentina; omgeving West Algarve

De Costa Vicentina is een beschermde kustlijn in West Algarve die deel uitmaakt van een natuurpark. Deze kuststreek ligt tussen Odeceixe en Sagres en bestaat uit gigantische grijze kliffen. Tussendoor vind je ongeschonden baaien met pittoreske dorpjes zoals Monte Clérigo, Arrifana of Carrapateira. Sommige stranden zijn alleen te bereiken via verborgen paadjes. Tip: bezoek deze stille en verlaten strandjes. Immers ze zijn nog ongerept. Wel vind je hier surfers die geconcentreerd zoeken naar de ideale golven. De meesten ontmoeten elkaar bij Praia do Amado. Al deze pittoreske kustplaatsen met de prachtigste stranden liggen in de buurt van onze B & B The Art of Joy Lagos, op 20 – 30 minuten rijden .

Verrassende dolfijntochten en Silves

Tijdens oceaan excursies kun je dolfijnen, en af en toe walvissen spotten. Bovendien is het een avontuur om op de boeggolven van de boot een glimp van deze zoogdieren op te vangen. Wij kunnen je Wild Watch aanraden! Hun missie is het behoud van de oceaan.

Silves met zijn middeleeuwse burcht was in de achtste eeuw de Moorse hoofdstad van de Algarve.  Op zondag kun je swingen met live muziek op het terras van het gezellige Cafe Ingles

Monchique op de top van West Algarve

In West Algarve vind je de top van de Algarve in het gebergte van Monchique; Een uitgangspunt voor bergtochten.Ten eerste raad ik een magische 360-graden view wandeling aan, die over de ‘top van de Algarve’  Foia gaat! Je raakt begeesterd door de uitzichten over groene valleien richting de Atlantische Oceaan. Ten tweede vind je in het dal van het gebergte een wandeling door een lieflijke vruchtbare vallei; Het Hof van Eden. Deze heeft een heilige bron, Fonta Santa. Caldas de Monchique is een karakteristiek dorpje met prachtige Jugendstil villa’s. Het was al een kuuroord in Romeinse tijden met warmwaterbronnen. Tip: het oude dorpsplein heeft een groot terras waar je heerlijk kunt lunchen onder de lindebomen.

Wij geven graag suggesties

Onze vaste gasten weten dit inmiddels. Wij helpen je graag op weg in de Algarve met leuke suggesties en routebeschrijvingen met de auto. Deze beschrijvingen geven ook tips voor wandelingen . Daarnaast wandelen wij dagelijks, op deze tochten speuren wij naar nieuwe wandelmogelijkheden waarbij we graag van de gebaande paden wijken.  De begeleide wandelingen zijn dan ook vaak off the beaten track. Tip: vraag ons om advies als je wilt gaan wandelen.