Voorbij de horizon van Meia Praia

Voorbij de horizon van Meia Praia

Staren, iedere keer toch weer staren. Naar die eindeloze horizon van Meia Praia, ons strand. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Want als we tussen de bedrijven door een duik hebben genomen in de Atlantische, nemen we de tijd om te genieten van de horizon. Soms zie je een golvende horizon. Vooral bij zuidwester wind. Soms is deze strakblauw. Dan weer prijkt er een prachtige driemaster aan de horizon. Bij tijd en wijle vragen wij ons af; ‘Wat zou er voorbij de horizon zijn?’ En hoe dichter we komen aan onze eigen einder, hoe meer wij ons beseffen hoeveel er te genieten valt in het moment. Want de tijd verstrijkt. Het is notabene alweer zomer. En terwijl wij de horizon van Meia Praia contempleren beseffen wij dat wij onze eigen horizon iedere dag kunnen verbreden. Door de kleine en grote dingen die het doen.

Je horizon verbreden

Omdat wij onze droom leven, gunnen we eenieder die kans. Laatst was bij ons een reguliere gastvriend. Al pratend kwamen we erachter dat hij zijn geld het beste zou kunnen steken in stenen. Onze vraag; “Waarom koop je hier geen appartement? De AEX is zo fluctuerend. Terwijl de huizen hier ieder jaar duurder worden. Bovendien kun je met een appartement hier zorgen voor een appeltje voor de dorst, door middel van verhuur. Want wij kennen professionals die dat voor je kunnen beheren.” Bij het opperen van deze mogelijkheden zagen we een glinstering in zijn ogen. Een nieuwe horizon. Een toekomst met andere mogelijkheden. Waarbij zij zelf ook regelmatig zouden kunnen genieten van de horizon van Meia Praia.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Maar je horizon verbreden hoeft niet zo groots te zijn. Je kunt je eigen horizon ook verbreden zonder dat je iemand inspireert zijn/haar droom te leven. Het kan door een simpel maar wel gemeend compliment. Een glimlach op een gezicht is alsof de hemel openbreekt, en je een ander gelaat ziet. Zo heeft ieder mens een verhaal. En ontmoeten wij hier diverse mensen. Door iemand de tijd te gunnen zijn/haar verhaal te doen, zie je iets oplichten bij die persoon. Want iedereen wilt zich gezien en gehoord voelen. Bovendien kun je zoveel leren van een anders’ levensverhaal. Tenzij het een klaagzang is. Her- en erkenning doet je beseffen dat je gewoon mens bent. Nu hebben wij het voorrecht dat wij fijne mensen in onze B&B plus ontmoeten.

Jezelf het beste gunnen

Zo kun je dus op diverse manieren je horizon verbreden. Niet alleen door aan anderen iets te geven, maar ook jezelf het beste te gunnen. Zo ervaren wij dat niet alleen de horizon van Meia Praia onze scoop verbreed. Maar ook een dag excursie of er even tussenuit gaan. Laatst hadden wij de mogelijkheid om last minute een nachtje in Spanje te verblijven. Door de aanraking met een andere cultuur en het je bevinden in een andere omgeving is het alsof thuis de kleuren en geuren intenser zijn. Dit is natuurlijk bedrog. Maar door je even niet met de dagelijkse besognes bezig te houden gaan je zintuigen zich automatisch versterken. Met een andere horizon krijg je ook weer nieuwe ideeën. En het was heerlijk om ons even te laven in een andere rolverdeling. Want wij zijn dan te gast.

Voorbij de horizon van Meia Praia

Dus op avontuur gaan verbreed je horizon. Als je denkt dat op avontuur gaan gevaarlijk is, probeer dan routine, het is dodelijk saai. Ook het herhalen van oude patronen. Vooral als je er last van hebt. Ons handelsmerk is gastvrijheid, en dat willen wij coute que coute met passie blijven uitdragen. En dat kan door ook tussen de bedrijven door even de tijd te nemen voor onszelf. En voor vrienden die onze gastvrijheid echt waarderen. Waar we een gelijkwaardige betrokkenheid bij voelen. Want we zijn ons bewust waar we energie lekken. Hoewel we mogen tappen uit een enorme energiebron. Kortom wij pluggen zo nu en dan in en laden op. Al zwemmend of liggend aan de oceaan. Voorbij de horizon van Meia Praia. If you need me, call me on my shell.

Hoe verbreed jij je horizon? En hoe en wanneer neem jij tijd voor jezelf?