Het fijne huis op Meia Praia

Het fijne huis op Meia Praia

Lockdown hier, lockdown daar. Variant zus en zo. Chaos in het Capitool. Wat een toestand in de wereld!  En hoe beïnvloed dat jou? Als het reilen en zeilen van je zaak afhangt van de draconische maatregelen, kun je als ondernemer flink chagrijnig worden. En ook triest, als een familielid opgenomen moet worden door dit venijnige virus. Daarom heb ik besloten mij niet te bezigen met toestanden in de grote wereld. Maar me te focussen op het hier en nu in mijn kleine wereld, waar ik mij zo senang voel. Door de lieve mensen en dieren die mij omringen, de inspiratie die ik haal uit mijn werk. Wonend in een paradijs nabij de mooie stad Lagos. Op een plek omgeven door gifgroene velden waar bloemen weelderig bloeien, voel ik mij als een vis in de nabije oceaan, in het fijne huis op Meia Praia.

Het fijne huis op Meia Praia

Weet je nog? Die serie uit de jaren tachtig; ‘het kleine huis op de prairie’. Een zoetsappige serie die de kernwaarden uitdraagt, die ik nu als meest essentieel onderdeel van mijn leven ervaar; liefde, vriendschap, inspiratie, vrijheid en respect. Waarom terug naar deze retro serie? Om je te inspireren tijdens deze lockdown zoveel mogelijk positieve energie te halen uit jouw kleine wereld. Want mijn ervaring is; “Iedere dag zijn er genoeg ingrediënten in mijn wereld in het fijne huis op Meia Praia wat zorgt dat ik opgewekt blijf”.

Potpourri aan smaakmakers tijdens lockdown

Graag deel ik deze potpourri aan smaakmakers tijdens een lockdown. Begin de dag al goed tijdens het wakker worden. Luidt de dag in met knuffelen. Heb je geen partner of huisdier? Geef jezelf ‘a big hug’. Liefde is een essentieel onderdeel van welbevinden. Een blijmoedig geluid de ether ingooien werkt als een steen in een vijver. Vervolgens word je er zelf ook blij van. Daarom post ik iedere morgen foto’s met een positieve quote, zoals; “Stress less and enjoy the best.”

Begin de dag met een lach

Hoeveel aandacht besteed jij aan jouw ontbijt? Wil je de dag positief beginnen eet iets waar je naar uit kunt kijken. Zo verlang ik naar mijn bak tropisch fruit, met cappuccino van amandelmelk met als toet een brok pure chocolade. Daarna gaan we met de voetjes van de vloer. Met Disco inferno en andere Goude oude treden wij de dag swingend in. Skinny dance. Fris en fruitig na een koude douche verlaat ik het fijne huis op Meia Praia op zoek naar de gouden zonsopgang. Vijf minuten verderop het strand.

Wandelen mag

Halverwege kom ik mijn vriendin Pilar tegen zodat we samen de zonsopgang kunnen bewonderen. En als de koperen ploert aan de horizon prijkt;” Wow!”. Een nieuwe dag is geboren. Weet dat wandelen en zeelucht een geweldige combinatie vormen voor het welzijn van je longen en geest. En wandelen mag! Want je hebt zo ie zo een afstand van 1,5 meter nodig. Bovendien is de buitenlucht goed tegen welk virus dan ook. En als je toch maar een beperkt aantal mensen mag ontmoeten, wees dan selectief met wie je omgaat. Na twee uur wandelen hebben we zoveel gelachen, gedeeld, gezwegen en natuurschoon gezien dat de dag al bijna niet meer stuk kan.

Doen waar je hart ligt

Mijn ervaring is dat jij je dag kunt op pimpen door vooral dat te doen waar je hart ligt. Bijvoorbeeld tijdens de wandeling geniet ik van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Hoe meer je kijkt hoe meer je ziet, niet waar? Ik leg die beelden vast. Dus naast wandelen is fotografie ook één van mijn passies. Ook al heb ik er technisch gezien weinig verstand van. Thuisgekomen zijn de mannen, inclusief Eus druk met de verbouwing. Eus houdt van samen werken. Overal hoor je gefluit en gezang. Naast dat de werkmannen met klasse hun werk leveren doen ze het ook met goede zin. En wij genieten van de gezellige, toch veilige sfeer.

Je passie uitleven

Dus je passie leven is één van de grootste smaakmakers aller tijden. Zo heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt als coach, gastvrouw en gids.  Als coach ben ik een soort van wisselwachter, die verschillende instrumenten kan inzetten. Nu even online.  Net als wisselwachter ben ik doordrongen van mijn verantwoordelijkheid om de wisselkeuze geheel en al bij de coachee te laten. Het vertrouwen en het laten ontvouwen, geeft mijn beroep zo’n speciale glans. Vooral als mensen blij verder koersen. Met dank aan alle wisselwachters die mijn pad doorkruist hebben waardoor ik niet ontspoord ben geraakt. Daarom is dit één van mijn bijdragen aan mijn kleine wereld in het fijne huis aan Meia Praia.

Creatie en controle

Mocht je ondertussen misselijk zijn geworden van de zoetsappigheid van deze vreugdevolle potpourri. Weet dat bij ons ook zo nu en dan herfstbladeren of stenen op de rails liggen. Waardoor we even moeten stoppen en stilstaan om van koers te wisselen. We kunnen dan flink uit ons dak gaan. Maar dat is maar voor even. Want obstakels zijn ook wegwijzers. Dus al snel voelen wij weer groen licht voor het beleven van een mooie nieuwe dag. Zodat de grote wereld nooit macht krijgt over de kleine mooie wereld die we aan het scheppen zijn in het fijne huis op Meia Praia. Tenslotte ligt daar onze creatie en controle. Tevens onze verantwoordelijkheid als wisselwachters. En dragen wij allen niet die verantwoordelijk om onszelf op de rails te houden en daardoor anderen groen licht te geven?