Een ratjetoe van gelijkgestemden

Een ratjetoe van gelijkgestemden

Ookal is het een windstille zwoele zomeravond, het gezelschap onder onze pergola compenseert deze met forse lachsalvo’s. Het zou een perfecte setting zijn voor een Italiaanse film; La Dolce Vita. Bubbels op tafel om de reguliere Joygasten hun kobaltblauwe t-shirt uit te reiken.  Padre e madre della famiglia brengen een toast uit op het leven aan het einde van de tafel. Een ongedwongen internationale sfeer met voltallige fusion gerechten, zorgen voor een hut- en hotspot van culturen. Iedereen praat door elkaar heen, en begrijpt elkaar op haast wonderbaarlijke wijze. Er zijn lijntjes van verbinding, een avond met gelijkgestemden.

Een veld van gelijkgestemden

Zo luidruchtig als het nu is, zo stil was het overdag toen iedereen verspreid lag over de diverse terrassen en gazon. Tijdens dit copi-Euse diner worden serieuze thema’s van het leven niet geschuwd maar wel gedeeld. Wie hier ook komen op welk tijdstip dan ook, altijd ontstaat er een connectie tussen gasten. Eén gast wijt dit fenomeen aan de kwantum theorie. Wat is dat? Leergierig duik ik meteen in Google en vind er voor mij oninteressante formules, wetten en termen als foto-elektrisch effecten en alfa deeltjes. Het Nulpuntsveld zou de blauwdruk zijn van ons bestaan. Die alles en iedereen met elkaar verbindt waardoor er een veld van gelijkgestemden ontstaat. Wat draagt deze theorie bij aan ons dagelijks leven?

De som der delen

Proefondervindelijk ben ik er van overtuigd dat alles met elkaar verbonden is. Dat ieders binnenwereld weerspiegeld wordt in de buitenwereld. Hoe duidelijker jij je binnenwereld naar buiten profileert, en er trouw aan blijft, hoe meer je gelijkgestemden zult aantrekken. Toch wil dat niet zeggen dat die mensen die je om je heen verzamelt hetzelfde denken en doen. Maar er is wel een gemeenschappelijke noemer. Een connectie die maakt, als je dan toch theoretisch wilt zijn, dat één plus één een meervoudigheid wordt. De som der delen.

Het noodlot tarten tot transformatie

Dus wat je uitstraalt trek je hoogst waarschijnlijk aan. Hiermee wil ik het misverstand uit de wereld helpen dat je ongeval, verlies of ziekte aantrekt door jouw manier van denken en doen. Het geeft je echter wel een wake up call.
Zo heb ik gasten het noodlot zien transformeren tot een missie die hen en anderen dient.

Je missie leven

Dat we steeds meer die gasten aantrekken die zich hier thuis voelen werkt optimaal sinds onze nieuwe website in de lucht is. Onze missie de vijf V’s klinken er in door;  Vreugde, Verbinding, Vrijheid, Vertrouwen en Verdieping. Hoe helder jij (als eigen ondernemer)  je missie uitdraagt en leeft, hoe meer je die opdrachten aantrekt die bij je passen.

Ontstemd

Als je verzaakt jezelf trouw te zijn, trek je dus het tegenovergestelde aan. Als je beslissingen gestoeld zijn op dat je moeilijk nee kunt zeggen, iets praktischer, handiger of financieel voordeliger vindt, dan kan de prijs die je betaalt voor een dergelijke beslissing enorm hoog zijn. Zo was er lang geleden een gast die een aanvraag deed; “ Lieve engeltjes, kan ik deze herfst twee maanden bij jullie verblijven? Ik zit er geheel doorheen. Een huurauto is niet nodig, zo nu en dan rijd ik met jullie mee.” Iedere vezel in mij zei; ‘Niet doen!’ Mijn hoofd beweerde echter; ‘ Goh wat sneu. De bezetting in de herfst is minder. Een appeltje voor de dorst voor de winter kunnen we wel gebruiken.’

Twee maanden achtereen heb ik de noodroep “ Annelie-ies!” moeten aanhoren.  Andere gasten moeten waarschuwen; ” Het is jullie vakantie!” Voordat ze het door hadden zat de longstay gast al bij andere gasten op de achterbank naar háár favoriete strand. Inmiddels waren wij klaar met kosteloze excursies. Nog daargelaten de sigarettendamp die vanaf haar terras onze verse lucht bezoedelde.  Het was een goede les in grenzen aangeven en mijn intuïtie serieus nemen.

Hoe trouwer je blijft aan jezelf, hoe meer je een wereld om je heen creëert die dat toejuicht en deze vreugde samen met je deelt.

Wanneer voel jij je samen met gelijkgestemden? Wanneer voel jij je een buitenbeentje? In hoeverre blijf jij trouw aan jezelf?