Een jaar The Art of Joy B&B in Lagos

Een jaar The Art of Joy B&B in Lagos

Wow, alweer een jaar sinds we hier vertoeven in onze B&B in Lagos. Dat werd aanleiding tot een waar feest met dance, dance and eat, eat. Een foutloze choreografie met wiegende heupen als de Macarena over onze terrassen schalt. Een jaar vol veranderingen en verbouwingen. Maar vooral een jaar vol met fijne gasten, in die maanden dat het geoorloofd was te reizen. En wat hebben we het hier naar ons zin! Echter niet alleen wij, maar ook onze reguliere- en nieuwe gasten die van vorig jaar dit jaar alweer terugkwamen. Vorig jaar was het tien dagen hard aanpoten om de B&B in Lagos gastvrij te maken. En half september gingen we open. Zo begonnen we met twee feestelijke wandelweken. En nu wandelen we er weer op los tijdens een Wandelrelaxweek en blikken we terug op een mooi en bewogen jaar.

Wat hebben we geleerd?

Dat we het leven nog uitbundiger vieren. In tijden waarbij de onzekerheid als een donkere wolk om je heen hangt, leer je te roeien met de riemen die je hebt. Bovendien de slingers ongebreideld uit te hangen. Dit is het jaar van vieren maar ook van verbinden. Ja, want wie had gedacht dat we deze winter en lente weer in een lockdown terecht zouden komen? En alles weer dicht moest. Maar ja, komt tijd komt raad. Uiteindelijk komt het altijd goed. Eind maart en april ontvingen wij onze eerste gasten. Zij wisten het negatief reisadvies te trotseren. Dit werden gedenkwaardige weken, met een bijzondere ballonvaart, die wij nooit zullen vergeten. Toch liep onze B&B in Lagos in mei weer vol. En zo leer je het feit accepteren dat de onzekerheid het enige zekere in het leven is. Om zo nog meer te genieten van wat er wel is.

Wat hebben we gedaan?

Zo hebben we dus de lockdown tijd volop gebruikt om een grootse verbouwing te verwezenlijken in onze B&B in Lagos. Met name; nieuwe leidingen, nieuwe badkamers, nieuwe airco’s een nieuw dak en een nieuwe haard. Daarbij had ik het grote geluk dat ik nog een gouden handdruk van de KLM vastgezet had tot 2028. Die hebben we vervroegd vrij gemaakt voor alle verbouwingen. Zodat we financieel niet onthand zouden zijn. En toen onze B&B in Lagos weer vol ging stromen, hadden we net nog eens een buffer om een buitenkeuken te bouwen. Met fornuis, aanrecht, oven en grote koelkast. As we speak komen er nieuwe overkappingen bij zowel de gastenkamers, als bij de buiten keuken. Zodat je daar op de terrassen kunt zitten, ook als het regent. Regeren is vooruitzien.

Plannen in onze B&B in Lagos?

Zoals gezegd meer overkappingen op diverse terrassen, met doorschijnend golfplaat met daaronder een bamboe lijkende pvc laag voor een gezellige Ibizasfeer. Verder gaan we nog meer isolatie tussen de kamers aanbrengen zodat je via de aansluitende deuren geen overlast kunt hebben van de buren. Tot eind oktober zitten we vrijwel vol. Er is nog een plekje open van 27 september tot 2 oktober en van 17 tot 21 oktober. Anders als andere jaren blijven we deze winter open. De wintertemperaturen hier aan zee zijn immers Hollands’ zomers. Er is zelfs een wandelweek gepland in December. We beginnen dan de dag met zalige Sunrise wandelingen. En de zon komt dan wat later uit de veren, zodat je Hollandse tijd gerekend niet vroeg op hoeft. Vorig jaar zwommen we in de oceaan zelfs tijdens de kerstdagen.

Heb een fijne nazomer!

Zo met de herfst voor de deur genieten wij van een heuse mooie nazomer met gemiddelde temperaturen van 25 °C. Het zeewater is aangenaam en het is mooi wandelweer. Ook de tennisliefhebbers staan weer in de morgen of namiddag op de baan om samen een balletje te slaan. Het kan allemaal in onze B&B in Lagos. Dankbaar voor alle mooie mensen die wij dit jaar weer hebben ontmoet. En wij kijken uit naar diegenen die ons nog dit jaar komen bezoeken. Op naar ons twee jarig jubileum, hoezee!