Een dosis Algarve inspiratie

Een dosis Algarve inspiratie

Een oneindig lang, goudkleurige zandstrand ligt voor ons. Met aan de ene kant kraakhelder oceaanwater en aan de andere kant een duinenrij. De veeltallige kleuren in de lucht van roze, naar oranje tot fel rood, schept de verwachting van een minstens zo’n kleurrijke zonsopgang. De zon laat zich weldra zien. Ik hoor; ‘Wow’! Want verscholen achter de vuurtoren verschijnt een sterre krans van licht. Een gast spreid haar armen; “ Daarvoor kom ik hier! Om een dosis Algarve inspiratie op te doen. Om op mijn leven het licht te laten schijnen. En juist in de Algarve is het licht zo bijzonder. Want met een dreigend ontslag na zoveel dienstjaren wordt van mij gevraagd het roer om te gooien.”

Een dosis Algarve inspiratie

Tijdens en na het ontbijt is het thema verandering, en een dosis Algarve inspiratie opdoen niet van de lucht. Terwijl de zonnestralen de verse broodjes belichten, wijden gasten uit over deze nieuwe tijd. “ Angst is een slechte raadgever, dus in plaats van te blijven hangen in wat we kennen, moeten we nieuwe wegen ontdekken.” “Ja, beaamt een andere gast; “ Eigenlijk vind ik het verhaal van Anne en Eus juist inspirerend. Ik zou een dosis Algarve inspiratie opdoen als ik ook hier zou kunnen leven en werken. En kijk eens op wat voor een plek.” Zo ga ik bij mijzelf na. Wat geeft mij nu inspiratie in een tijd die continue actie vraagt van ons? Maar waarbij wij toch een dosis Algarve inspiratie toe gediend kregen zodat wij nu nog steeds in een flow zitten.

Omwenteling 2020

Want hoe je het wendt of keert; 2020 is een jaar van kentering. En wel voor iedereen. Bij ons begon het al bij mijn vaders verjaardag hier in de Algarve. Een high light van vreugde en vertier. Gevolgd door bange dagen toen hij opeens met een forse longontsteking op de intensive care lag. Corona? Vertrouwen en verbinding hielp ons erdoor heen. Zo waren er tal van super spannende momenten afgelopen jaar die zich samen hebben gebundeld naar een climax van vreugde. Het droomhuis waar we zolang op gewacht hadden. Ik ga het verhaal er naar toe niet weer uit de doeken doen. Maar je wel een dosis inspiratie Algarve mee geven. Om het licht te laten schijnen in donkere- of onzekere dagen. Ondanks de vele werkzaamheden geef ik hier ingrediënten waardoor wij vreugdevol door kunnen blijven kachelen; Inspiratie Algarve!

Tien ingrediënten voor Inspiratie

1) Bijna iedere dag de zonsopgang beleven. Echt een dosis Algarve inspiratie!
2) Samenwerking. Zonder een ad-remme advocaat, een heilzame dokter, slimme schilders, handige houtwerkers en pittige poetsers, hatten wir es nicht geschaft. De kern kwaliteit van deze mensen is naast dat ze meedenken en overleggen, hun werk met passie doen.
3) Wandelen in de natuur, zwemmen in de oceaan
4) Risico nemen, uit je comfort zone treden. Waar een deur dichtgaat gaan er vele andere open.

Je hart volgen en intuïtie als kompas

5) Je hart volgen wherever you go. Heb jij ook ervaren dat als je dingen doet die je niet leuk vindt je energie niveau naar het nulpunt daalt? Echter als het een onderdeel is van je hart volgen, je het met de grote hoop mee neemt? Bij je hart volgen hoort verbinden. Vrienden.
6) Gebruik je intuïtie als kompas. Ookal stuurt zij je een bos in waar je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt nooit verloren raken als het in overeenstemming is met je ware natuur. Je intuïtie laat zich het meest horen als je ook rust neemt. Of de rust in de natuur opzoekt.
7) Angst hoort erbij, ookal hoef je er niet naar te luisteren. Stel het gerust zoals je dat doet met een angstig kind; “ Het komt goed!”

Geduld is een schone zaak

8) Geduld! Wij hebben 2,5 jaar gewacht voordat onze droom bewaarheid werd. Soms dachten we dat de goden ons slecht gezind waren. Door een bosbrand of Covid-19 op ons af te sturen. Door allerlei spannende complicaties met ver- en aankoop dacht ik zelfs dat ze daar boven ons aan het jennen waren. Maar de timing dat dit pand naar ons toe kwam kon niet beter. Pas vorig jaar stond dit huis te koop en door de Covid-19 is er een mega bedrag van de koopsom af gegaan. Anders hadden we er naar kunnen fluiten.

Geloof en positivisme

9) Laat je verrassen. ‘No hay mal que por vien no venga!’ Een ongewenste verandering kan soms een zegen zijn. Laat je door het leven leiden met een korte ei! Soms sta je met al dat gepieker jezelf gigantisch in de weg. Want als je loslaat kan alles in een week verrassend veranderen. Gelijk een script van een film. Maar je moet er wel in geloven.
10) Dus blijf geloven in een voor jou positieve uitkomst. Ik ken mensen die als je een mogelijke uitgang aanwijst zoveel onmogelijkheden weten op te roepen, dat de uitgang zich vanzelf sluit. Je wilt toch niet vrijwillig gevangen zitten terwijl de vrijheid voor de deur staat?