De magische klik

De magische klik

Een betoverende man met meest innemende glimlach staat in de deuropening. Wij kijken elkaar tijdloos aan. Te lang voor een alledaagse ontmoeting, weet ik dat dit treffen vergaande veranderingen te weeg gaat brengen. Toch zonder een woord gewisseld te hebben.

Thuiskomen in Portugal

Ik ga een poortje door en zie een adembenemend uitzicht. Wat een ruimte en rust! Voor het huis is een azuurblauw zwembad, daarnaast een groen gazon omzoomd door veelkleurige bloemen. Klik! Verklaren kan ik het niet, maar ik weet, dit wordt mijn thuis.

Wat is het wat ons bindt?

Gedrieën zitten we in de ‘Chill Corner’, dicht tegen elkaar aan. Net komend uit een lach stuip terwijl we gisteren onze tranen deelden. Het voelt vertrouwd alsof we elkaar jaren kennen. Dezelfde humor en gevoeligheid. Geen onderhuidse jaloezie, spanning of gedoe maar openheid en vertrouwen. Eerder zussen dan vriendinnen. Wat is het wat ons bindt?

Hoe ontstaat een magische klik ?

Dit zijn drie voorbeelden van een magische klik, een instant intimiteit die meteen goed voelt. In een ‘splitsecond’ ontstaan, zijn het echter degelijke duurzame verbintenissen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Zo komen er vele gasten ieder jaar terug die wij een warm hart toe dragen, en voelen als vrienden of familie. Hoe ontstaat deze klik? Ik ga bij mijn kompanen en mijzelf te rade;

  • Het is een diepe her- en erkenning alsof je elkaar of de plek al jaren kent.
  • Het is een verbinding vanuit het hart.
  • Het maakt je kwetsbaar en tegelijkertijd blij.
  • Het geeft innerlijke rust en een gevoel van thuiskomen.
  • Een magische klik tussen mensen voelt zuiver, gelijkwaardig en open en is gevrijwaard van kinnesinne, gedoe en gekunsteldheid.
  • Het is alsof puzzelstukjes in elkaar vallen.
  • Het is een vorm van ‘flow’ en resonantie waarin anderen worden mee gezogen.

Mocht je ook die magische klik voelen, met mensen of een plek, koester deze want in de waan van de dag maakt dit dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn.