Break away Portugal

Break away Portugal

Langzaam klauteren we het pad naar boven in volle verwachting. Er is nog niet veel meer te bespeuren dan een soort van Fries landschap, maar dan geaccidenteerd. Zwart-witte koeien staan rustig te grazen tegen een steile helling. Het grappige is dat hun poten zich aan het landschap hebben aangepast; veel smaller, en de achterpoten zijn langer dan de voorpoten. Dan plots; “Wow! Kijk eens!” Onder ons ontwaren zich twee gigantische ogen, een blauwe en een groene. Twee kratermeren waarin de weelderige tropische begroeiing zich spiegelt. De zogeheten meest emblematische plek in São Miguel en één van de zeven wonderen van Portugal; Sete Cidades. Voorzichtig naar beneden wandelend, wanen wij ons in een sprookjesachtig landschap. Alsof we een geheime wereld binnentreden. Echter na deze tocht vindt er een opeenvolging van wonderen en wowzers plaats tijdens deze break away Portugal.

Een heuse break away Portugal

Want we genieten volop van het wonderschone eiland Sao Miguel. Voor het weer moet je er niet zijn. Maar wel voor wandelen en natuurschoon. Zo vind je er een wereld aan flora; Japanse ceders, witte honinglelies en siergember uit de Himalaya. Naast vele inheemse soorten. Het doet het er allemaal goed. Terwijl we langs watervallen de natte rotsen beklimmen, merken we dat we alle sores met het stromende water achter ons laten. Helemaal in ons element in het moment. Niet dat we zware zorgen hebben. Wel de teleurstelling door de traagheid waarmee het seizoen weer opgestart kan worden. Dit kunnen we weg van huis in een beter perspectief plaatsen. Zo nemen we ons voor om onze reserves en de extra tijd te besteden aan het vernieuwen van het dak. Een heuse break away Portugal. Vakantie in eigen land.

Gratis testen

Gelukkig zijn de meeste gemeenten zowel op het Portugese continent als op de eilanden nu groen gekleurd. En deze kleur heeft niets met het landschap te maken. Maar dat Portugal weer naar een gezonde en veilige zone gaat qua vakantieland. In geheel Europa vindt in Portugal de grootste daling plaats van Covid-19.  Een goede zaak dat we twee keer een PCR test moesten doen. Zowel voordat we vertrokken als na zes dagen verblijf. Om er zeker van te zijn dat er niet heen en weer besmet kan worden. Binnen de Portugese grenzen zijn deze testen gratis. Zo blijf ik bij het bureau voor toerisme aankloppen om dit gratis te maken voor alle reizigers. Want daar ligt onze hoop; dat er weer veilig in en uit Portugal gereisd wordt. Zodat iedereen het voordeel kan voelen van een break away Portugal.

De voordelen van de Algarve

Ook hier in de Algarve is er volop natuurschoon te genieten. Zo kan ik jullie een honderdtal prachtige wandelingen aanbieden. Niet door krater landschappen maar wel langs stranden en kusten die door de World Travel Awards uitgeroepen zijn tot de mooiste ter wereld. Bovendien is het voordeel van de Algarve dat het de meeste zonuren biedt in vergelijking met andere regio’s. Dus in plaats van te zitten zeuren over annuleringen, zijn we samen met onze lieve vriendin Pilar om de tafel gaan zitten om onze wensenlijst te vervullen. En de Azoren stond op onze bucketlist. Beter nu al het pracht en praal bewonderen, voordat we in een file moeten wandelen langs waanzinnige uitzichtpunten en kraters. De werkelijkheid heeft de wens overtroffen. Prachtig natuurschoon en geen mens te bekennen. Des te meer genoten we van koffie met cake op een terras. Vanaf 5 april ook hier weer mogelijk!

Geleerd en genoten

Zo hebben we tijdens onze break away Portugal niet alleen genoten maar ook veel geleerd. Ten eerste dat wij dankbaar zijn voor al het goede dat ons toekomt. Ten tweede het vieren van onze vriendschap. Want je kunt met vele mensen bevriend zijn maar niet met iedereen op reis gaan. Ook heeft de natuur ons voor de zoveelste keer bewezen een grote heelmeester te zijn. Daar moet je wel voor open staan. Als je je zintuigen de kost geeft ervaar je ware magie! Namelijk de natuur spreekt je aan, niet via woorden maar op een ander niveau. En het is juist de natuur die baat heeft bij deze pandemie.

Even weg van dat al zijn we helemaal opgeladen. Wat ons in de weg zat hebben we in de diepte van de kraters achtergelaten en mee laten stromen met de rivieren. Met de intentie ons te blijven focussen op het zijn in ons element in het moment vliegen we naar huis.

Werk aan de winkel, break away Portugal thuis

Toen we huiswaarts langs het strand Meia Praia reden riepen we; “Wow, hier wonen we! Naast een azuurblauwe plas in beweging! Oost, west, thuis best! Weldra zien we ons huis dat wit afsteekt tegen een strakblauwe lucht. Zo worden we enthousiast onthaalt door onze huisdieren. Wat zijn we dankbaar dat we hier wonen, op zo’n mooie en rustige plek. Tussen het groen, met op de achtergrond het geluid van de oceaan en zomerse temperaturen. Werk aan de winkel voor een break away Portugal at home. Dit met het nog mooier maken van ons huis en het ontdekken van nieuwe wandelingen. Er liggen weer mensen op het strand. Dankbaar dat er nieuwe boekingen zijn binnen gekomen vanaf half april. Natuurlijk gaan we ervoor zorgen dat deze lieve gastvrienden net zoveel rust, verbinding en wonderbaarlijke wandelingen mogen ervaren als wij tijdens onze break away Portugal. De lente staat voor de deur!