Blogboek en wederzijdse inspiratie

Blogboek en wederzijdse inspiratie

“Heb je een beitel, schep en emmer voor me?” vraagt een gast aan de ontbijttafel. “Ja”, zegt Eus verrast, “Hoezo?”. “Voor een grondanalyse van mijn droomplek aan de westkant van Foia. Deze wil ik duurzaam verbouwen door perma cultuur en ook toerisme aldaar initiëren.” “Wat leuk! Wil je ook in Portugal wonen?” polst een andere gast nieuwsgierig. “Tof dan worden we buren, ik plan om mijn online opdrachten hier in de Algarve uit te voeren.” Wederzijdse inspiratie! Twee lieve dames kijken elkaar verliefd aan. Beiden gaan binnenkort samenwonen en krijgen een nieuwe baan. Een week geleden is, op en top romantisch, in de jacuzzi een aanzoek gedaan. De derde al op dit landgoed in de annalen van The Art of Joy. Dit gevolgd door een ( tweede) huwelijksfeest in het najaar. Love is in the air, en een ieder die hier rondloopt is in beweging

Wederzijdse inspiratie en lichtpunten

Dit is een verrijking van ons leven. Dat we telkens weer een stukje met vrienden ( gasten zijn of worden vrienden) mogen oplopen, een stuk van hun leven mee kunnen wandelen. Het proces van in beweging zijn met hen doorvoelen, zoals zij meedeinen met onze groeistuipen. Wederzijdse inspiratie en het doorgeven van lichtpunten. Een gast/vriend weet het mooi te verwoorden. “De verbinding die jullie uitstralen met elkaar, en ook met ons aangaan was voor mij een levend voorbeeld hoe ik in relatie wilde staan. Met mezelf en de ander. Hierdoor heb ik nu de juiste partner gevonden. “ Dank je wel”, zeg ik dankbaar, “voor dit prachtige compliment, het raakt mij. En het is iets wat jezelf in werking hebt gezet. Het is een wisselwerking en werkt wederzijds. “Ja, beaamt een andere gast/vriend. “Jullie zetten verbinding in beweging op een vreugdevolle manier.”

Onze gemeenschappelijke noemer

Deze blijken van genegenheid en waardering daar doen we het voor! Iedere dag wordt er op The Art of Joy geschiedenis gemaakt, want een ieder draagt meerdere verhalen in zich. Alle individuele verhalen die hier over tafel rollen hebben een gemeenschappelijke noemer, wat ons verbindt als mens. Hierdoor blijf ik inspiratie houden om bijna iedere week een blog te schrijven.

Samenwerking

Dan word ik luidruchtig uit mijn concentratie gerukt terwijl ik dit blog schrijf. “Toet, toe-oett!”  De medewerker van T.N.T doet de achterdeur van zijn van open. Mijn ogen worden schotels als ik het pallet vol blogboeken zie. Rondom deze heuglijke aankomstdag hebben Kristof de vormgever en de organisator van het ambachtelijk drukwerk,  en Victoria de correctrice, speciaal hun vakantie gepland.  Kristof wist in vorm en kleur het gevoel uit te drukken wat ik in tekst en beeld aangeleverd had .Beiden openen we driftig de kartonnen dozen. We slaan een boekwerkje open en zijn opgelucht en blij; een prachtig resultaat door wederzijdse inspiratie. Dankbaar voor deze coöperatie.

Verbonden vanuit Vreugde

Zoals de energie die hier heerst, gaan mijn blogs over ‘in beweging komen’, iedere blog is weer een aanmoediging om een volgende stap te zetten. Ze gaan bijna altijd over durven leven, over het roer omgooien, over durven leven vanuit volle vreugde. Over het leven onder welke omstandigheden dan ook een positieve wending geven! Ik blog nooit alwetend, verre van. We are all works in progress. Juist door mij kwetsbaar op te stellen en thema’s te kiezen die iedereen herkent en erkent, wil ik onze verbinding met elkaar benadrukken. Als wereldburgers zijn we met elkaar verbonden door onzichtbare draden van (mede)menselijkheid. Die liefde voor elkaar klinkt steeds door in mijn blogs, met iedere blog hoop ik dat ik vreugde kan doen ontwaken en mensen kan inspireren.

Nu is het zover

Jullie hebben mij geïnspireerd mijn blogs te bundelen, dank jullie wel! En nu is het zo ver het blogboek: ‘Verbonden vanuit Vreugde’ ligt hier en in Arnhem op de schappen . Met als doel vanuit vreugde te verbinden en elkaar te inspireren!

Door wie en welke samenwerking laat jij je inspireren? Uit welke lichtpunten haal jij op dit moment je inspiratie?

Aanrader voor boek, visitiekaartje, homestyle van je bedrijf etc schrijf designstudioKARMINERED@coffeeanddinges
Blogboek  ‘Vreugde vanuit Verbinding’ is te verkrijgen voor 15 euro plus 2,50 portokosten. Stuur je adres via info@theartofjoy.nl