Beachlife Algarve

Beachlife Algarve

Als ik over de vlonders richting het strand loop, openbaart zich voor mij een oneindige azuurblauwe oceaan. Door de nog prille zon is het net goud wat er blinkt vanaf de wateroppervlakte. Joy weet van geen wijken met haar blik steevast gericht op de bal. Tijd voor haar vroege ochtendrun. De bal tolt richting de zon en valt uiteindelijk in het water. Joy holt erachteraan alsof haar leven ervan af hangt. Al snel kom ik andere vrolijke wandelaars tegen. Ook zij worden door hun honden uitgelaten. Nu is het voor Joy kiezen; met de bal of met haar maatjes spelen. Wat een leven, om zo de dag te beginnen. Beachlife Algarve! We staan op met de oceaan en we gaan met haar geruis op de achtergrond naar bed. Om zo in een diepe slaap te vallen.

Beachlife Algarve

In eerste instantie was Joy niet zo weg van het strand. Ze sukkelde wat achter mij aan alsof ze wilde zeggen; “Boring”. Geen geurtjes, geen hazen of bomen. Maar sinds er meer strandpassanten hun honden vroeg uitlaten, en een andere hond haar de lol van het balspel heeft onderwezen is het een ware beachgirl geworden. Samen met haar baasje. Want ondanks de start van een druk, maar o zo gezellig seizoen, houdt de oceaan ons vitaal. Want we beginnen de dag met een strandwandeling en eindigen deze met een plons in de oceaan. Wetenschappers hebben aangetoond dat dichtbij zee wonen talloze voordelen heeft voor de gezondheid. Mede daarom bevalt ons nieuwe beachlife Algarve ons uitstekend.

Tot rust komen aan zee

Ook onze gasten genieten van onze nieuwe locatie met de Atlantische op vijf minuten afstand wandelen. Het geeft meteen dat ultieme vakantiegevoel, met al die gekleurde parasolletjes aan de blauwe horizon. Bovendien ontspant het lichaam en geest. De mind wordt rustig bij het zien van oneindig blauw. The sky is the limit. Op die manier zie je weer mogelijkheden. Maar niet alleen het zien van de oceaan brengt eenieder tot rust. Het geruis van de golven is ook kalmerend. Zo gaan alle zintuigen open wanneer we deze immense plas naderen.

Waarom is de nabijheid van de oceaan zo gezond?

Met mijn achternaam van der Zee, ben ik eindelijk daar beland waar ik moet zijn. Zo kan ik jullie een oneindig aantal redenen, gelijk een oceaan, benoemen waarom de nabijheid van de oceaan of de zee zo fijn, maar ook gezond is. En je wordt er blij van. Bij de redenen die ik ga benoemen put ik uit eigen ervaring maar ook uit de ervaring van burenvrienden en onze gasten. Wat mij opvalt is dat mensen die hier op geluidsafstand van de oceaan wonen altijd goed gemutst zijn. Dus volgens mij verbetert het je humeur. Als ik een dag heb die beheerst wordt door de Wet van Murphy, weet ik met een duik in de oceaan het tij te keren. Dus ‘thumbs up’ voor beachlife Algarve

Vitamin Sea

Want de oceaan is zowel gezond voor de geest als het lichaam. Zo brengt het jodiumgehalte in de oceaan ons serotonine niveau in evenwicht. Wat stress reduceert. Bovendien reinigen jodium en zeezout de longen. Goed voor een diepere ademhaling en helend voor mensen die herstellen van een longaandoening. Zoals jullie weten is zeezout en jodium ook helend voor wonden of interne ontstekingen. Tenslotte versterkt het jodium wat ook in de zeelucht zit, je immuunsysteem. Beachlife Algarve is gratis, doch de beste wellness voor mind en body.

Heling aan zee

Als we ’s morgens vragen aan onze gasten; “Hebben jullie goed geslapen?” Horen we menig maal; “Goh ik slaap hier beter als op de berg.” En dat is eveneens onze ervaring. Waarschijnlijk bevordert zeelucht, het zonlicht, de frisse lucht en in beweging zijn een goede nachtrust. Maar vooral het geruis van de zee op de achtergrond bevordert het inslapen. Zwemmen in zee heeft niet alleen een positief effect op de gewrichten en spieren maar helpt ook tegen vermoeide benen. Het zou zelfs spataderen helpen verminderen. Wij kennen ook mensen die bij de zee zijn gaan wonen na een droevig verlies. Zij voelen namelijk heling vanuit het water. Allemaal redenen te kiezen voor beachlife Algarve.

Nabij de Atlantische is een beleving

Maar naast alle gezondheidsvoordelen is op het strand zijn vooral de beleving die het hem doet. Wie wordt niet blij als je met je voeten door het water wandelt? Of springt in de branding? Of je laat meedrijven op de deining van de golven? Om maar niet te spreken van het prachtige ochtendgloren die we aanschouwen vanaf het strand. Een nieuwe dag met nieuwe kansen. Zo komen we aan het strand gelijkgestemden tegen. Mensen die vrolijk de dag beginnen met een strandwandeling. Net zo uitgelaten als hun honden. Als we met vrienden aan het strand zitten, wordt lief en leed gedeeld. Voor ons heeft het strand zoveel te bieden! Dus wandel, zwem, plons en geniet mee met ons om beachlife Algarve te ervaren; je kikkert ervan op.