Algarve & dolce far niente, nixen en netflixen

Algarve & dolce far niente, nixen en netflixen

Proestend vallen we bijna van onze barkrukken af bij onze favoriete strandtent. Onze stamkroeghouder Paulo weet ons weer aan het lachen te maken. “Boa tarde rainhas da Meia Praia!” Goedemiddag koninginnen van het Meia Praia strand! “Vandaag heb ik jullie favoriete recept; Een dolfijnen voorstelling en als amuse mijn huisgemaakte guacamole.” Zeker huisgemaakt door Pingo Doce?” vraag ik ad rem. En weer moeten we lachen want Pingo Doce is een grote supermarkt in de buurt. Dus zeker weten dat deze guacamole in een fabriek vervaardigd is. En ja, graag hebben wij weer een prachtig spektakel zoals we die vorige week te zien kregen; honderden dolfijnen die vlak langs het strand zwemmen. “Ben je morgen ook open met het regenachtige weer?” vragen we. “Nee, dan geniet ik van ‘o prazer de não fazer nada’.” Algarve & dolce far niente.

Intensieve activiteiten

“Mijn grootste hobby dan is achterover zitten met een biertje, en netflixen”, vertelt Paulo ons heimelijk. Gezien hij al zijn klanten als koningen en koninginnen behandeld en zich uit de naad werkt, zijn die luttele vrije dagen dan ook echt verdiend. Als we de series doornemen die hij ons aanraadt, krijg ik ook zin in een middagje niksen. Echter tot nu toe heb ik geen tijd gehad voor dolce far niente, laat staan netflixen. Want afgelopen jaar werd van ons een opeenvolging van intensieve acties gevraagd. Dit door verkoop van het huis in Monchique en aankoop van ons huidige huis in Lagos. En als klap op de vuurpijl, full house! Om daarna te beginnen met onze verbouwing. Afgelopen week kom ik dan eindelijk toe aan portals te updaten. Er waren namelijk nog tal van websites waarin The Art of Joy vermeld stond in Monchique.

Algarve & Dolce far niente

Dan vindt afgelopen maandag opeens een samenloop van omstandigheden plaats. Na een wandeling met een vriendin in een stortbui met bulderend gedonder op de achtergrond, nestel ik mij met droge kleding voor de open haard. Wat zal ik nu eens gaan doen? En terwijl ik met de kat op schoot zit, staar ik naar de koeien die langs onze groene wei trekken; Algarve & Dolce far niente

Koningin van Meia Praia

Kater Billy heeft mijn schoot veroverd en weet van geen wijken. Ik bedenk me wat ik nog allemaal moet doen van mijn lijstje. Ineens ben ik me ervan bewust dat er geen bouw geluiden zijn. Vandaag moet alles drogen. Dan slaak ik een diepe zucht en geef mij over aan een middag regenachtig Algarve & Dolce far Niente. Eus weet mij ondertussen te verwennen met een warme kop soep en ik voel mij de ware koningin van Meia Praia. Na een uur heerlijk staren naar het vuur, de lichtflitsen buiten en de koeien die bij elkaar samenhokken, volg ik Paulo’s voorbeeld. Lekker netflixen met de ‘Queens Gambit’ . Een sterke vrouw die door veel te verliezen weet te winnen. En dan vooral de harten van haar vrienden. Mijn zogenaamde nietsnut middag Algarve & dolce far niente is goed besteed.

Lijstje afmaken of vruchtbare pauzes nemen?

Heb je dat nu ook? Dat jij je er echt toe moet zetten. Het toe moet laten om heerlijk niets te doen? Naast de aard van het beestje, ben ik opgevoed met een sterk arbeidsethos. Eerst werk ik mijn lijstjes af, dan pas neem ik de tijd voor andere zaken. En werk gaat voor het meisje. Nu, voor dit meisje was deze middag Algarve & Dolce far niente mijn grootste Sinterklaascadeau. En guess what? Als de mogelijkheid zich weer voordoet dan ga ik in de herhaling! Me helemaal koningin van Meia Praia voelen. Helemaal niets nuttigs doen, dan lekker nixen en netflixen. Ik kan het je aanraden. Want je rust uit en komt dan weer op hele andere ideeën voor de toekomst. Zo heb ik op mijn nieuwe woonadres inmiddels al twee nieuwe mogelijkheden ontdekt voor mijn Algarve & Dolce far Niente.

Nixen en Netlfixen

Want ook tijdens het seizoen kunnen we tussen de bedrijven door even naar onze stamkroeg Extreme Lounge op het strand om ons te vlijen op een ligstoel. Die Paulo trouwens gratis aanbiedt aan iedereen. En dan gewoon staren naar de oceaan, en wachten tot de dolfijnen weer komen. Of een duik nemen. Het zoete niets doen en volop genieten van je koffie of wijntje net alsof je zeeën van tijd hebt. Of als het regent het goede voorbeeld volgen van onze vriend Paulo; Nixen en netflixen!