The Art of Joy Lagos

Ontdek The Art of Joy, de Atlantische Oceaan en de Algarve

In een oase van rust op 800 meter van het strand, dichtbij de stad Lagos.

Krijg een prachtige indruk via onze drone video!

Artistiek huis met Iberische invloeden

Voormalige bewoonster was de bekende schrijfster Sophia de Mello Breyner.

Nu een B&B en thuishaven Lagos voor ontmoeting, creativiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Met veel joy!

Welkom bij The Art of Joy

Geniet van het zonnige Zuiden van Portugal en vindt hier je tweede thuis
Ultiem ontmoeten en onthaasten!

Award winner

Beste B&B Portugal op Zoover!!

 

Tennissen of toekijken

Je kunt hier actief zijn; zoals tennissen, zwemmen, zeilen, surfen, en suppen

Maar ook gewoon relaxen, onthaasten, en ontspannen met een wijntje plus tapa

Onze nieuwe cabana’s met uitzicht op ons tennisveld

Toller Urlaub Lagos Algarve!

Atemberaubenden Stränden
Ursprünglichen Charakter & Charme
B & B-Zimmer am Atlantik
Deutsche Website 

 

Cliffs & Castles Lagos!

Discover Cliffs & Castles Lagos hiking or by Kayak

The English version of our B&B by the sea, Portugal

Zon, zand, zee, Lagos

Wandelen langs eindeloze stranden en ruige kliffen. Kijk je ogen uit!
Zwemmen & zeilen in verscholen baaien, Lagos, Algarve

Sunrises & sunsets Meia Praia

The Art of Joy ; uitvalsbasis voor enerverende excursies
adembenemende sunrises & sunsets op het strand!
Unieke ligging; vlakbij zowel stad als strand

 

Cultuur, koffie en kunst, Lagos

Lagos, mooiste stad Algarve

Überhip en barstensvol historie

Cultuur, kunst, winkelen, lekker eten & drinken

Beleef The Art of Joy! B&B aan zee Portugal

The Art of Joy, B&B aan zee Portugal is een oase van rust omzoomd door lommerrijke dennen. Hierdoor kun je bij ons zowel van rust als reuring genieten. Zo heb je strand èn stad op een steenworp afstand. Want je wandelt vanuit onze B&B binnen 5 minuten naar het goudgele strand van Meia Praia. Tegelijkertijd is The Art of Joy slechts twee km verwijderd van de historische, maar ook hippe stad Lagos. Kom het zelf ervaren en om een goed beeld te krijgen klik op deze link om de sfeer te pakken van onze B&B aan zee: onze The Art of Joy video.

B&B plus; The Art of Joy B&B aan zee Portugal

Gevestigd in het voormalige verblijf van de beroemde Portugese schrijfster Sophia de Mello Breyner Andresen, is Quinta Sophia een thuishaven voor ontmoeting en persoonlijke ontwikkeling. The Art of Joy B&B aan Zee Portugal biedt daarnaast faciliteiten voor sportievelingen: een eigen zwembad en een eigen tennisveld. De mooiste golfbaan van Portugal, Palmares, is dichtbij. Veel gasten waarderen onze B&B Plus met een 10 op Zoover. Zo refereren zij naar The Art of Joy als hun ‘tweede thuis’ door gastvrijheid, persoonlijke aandacht, een ongedwongen sfeer en JOY!

Vervolgens beschikt onze B&B aan zee Portugal over vier eigentijdse B&B kamers ( 3 twee persoonskamer en 1 vierpersoonskamer) met luxe boxspring bedden en een privé badkamer. Onze ‘Plus’ activiteiten zijn onder meer wandelingen, coaching, massage en yoga. Om rust te waarborgen zijn kinderen welkom vanaf 16 jaar en hanteren we een minimum verblijf van vijf nachten.

For English look at The Art of Joy B&B on sea .Für deutsche Informationen uber The Art of Joy B&B am Meer klick hier Wil je meer weten over The Art of Joy, B&B aan Zee Portugal: bel 00351-911058633 of mail naar info@theartofjoy.nl

Over ons

Anne & Eus: ‘Persoonlijke aandacht en gastvrijheid’
Anne, gastvrouw, wandelgids en wandelcoach Algarve
Eus; herbergier, coach en masseur
De huisdieren Joy, Sam Luce en Boris; The Artis of Joy
Anne & Eus: ‘Persoonlijke aandacht en gastvrijheid’

Anne & Eus: ‘Persoonlijke aandacht en gastvrijheid’

Wij heten je van harte welkom bij The Art of Joy! Graag geven wij persoonlijke aandacht aan onze gasten. Gastvrijheid is ons vak, een vak dat we met liefde uitoefenen. Zo zorgen we voor een ongedwongen sfeer, voor hartelijkheid en betrokkenheid. En voor veel service en extraatjes. We horen geregeld van onze gasten dat zij The Art of Joy ervaren als ‘een tweede thuis’. Zo dragen wij ook ons steentje bij aan de gastvrijheid Algarve

Bovendien spreken onze gasten zich uit op Zoover: zij waarderen The Art of Joy, B&B Algarve Portugal met gemiddeld een 10. Dit leverde The Art of Joy de Zoover Award ‘Beste B&B Portugal 2019’ op!

The Art of Joy is een B&B-Plus. We willen je niet alleen laten genieten van de Algarve, we willen je ook inspireren en tot rust laten komen in onze groene oase bij het strand, Meia Praia Algarve. Daarnaast te genieten van de gastvrijheid Algarve. Naast vakantie vieren met alles wat daarbij hoort, kun je je bij ons ook inschrijven voor begeleide wandelingen, coaching of massages. Deze activiteiten zijn geheel vrijblijvend. Je neemt alleen deel als jij daar zin in hebt. Immers: ‘niets hoeft, alles mag’ is onlosmakelijk verbonden met de levenskunst van The Art of Joy.

Kernwaarden en missie; de zeven V’s

Graag delen wij onze kernwaarden met je. Zodat je een beeld krijgt van onze missie en visie, naast onze vanzelfsprekende gastvrijheid. Wij leven en werken zoveel mogelijk vanuit deze zeven waarden: de zeven V’s. Verbinding, Vreugde, Vrijheid, Verdieping, Vertrouwen, Vernieuwing en Veiligheid

Als coach/trainer bieden wij diverse consulten en coach trajecten aan. Samen bespreken we wat jouw coachvraag is. Zo ook waar je uiteindelijk naar toe wilt om zoveel mogelijk uit je privé- en werkende leven te halen. We ondersteunen je daar via onze coaching graag bij!

The Art of Joy, vreugdevolle levenskunst

Hoewel onze wortels in Noord Nederland liggen, hebben wij een zuidelijk vrolijk temperament met een nuchtere inslag. Als levensgenieters willen wij je graag deelgenoot maken van onze Art of Joy, van onze vreugdevolle levenskunst. We beloven je: dit lichter leven, deze levenskunst ervaar je zo gauw je onze groene oase binnenstapt!

Daarnaast zijn we ook ondernemers en leven wij onze droom! Daarvoor zijn we soms in het diepe gesprongen en hebben we risico’s genomen. Ons levensverhaal is daarom best bijzonder. Het is onze wens om je ook daarmee te inspireren. Want wensdromen gaan in onze ogen niet alleen over mijmeren, maar juist vooral over handelen en doen: Action purifies! Zodat ook jij het leven kunt leiden dat jij graag leeft!

Gastvrijheid Algarve; Gasten voelen zich hier thuis

Bovendien hebben wij beide ruim vijfentwintig jaar ervaring als trainer/coach, zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector. Anne heeft ook langdurige ervaring als leidinggevende in de dienstverlenende sector. Gastvrijheid en dienstverlening: wij voelen ons betrokken bij het wel en wee van onze gasten. Daarom voelen gasten zich bij ons thuis.

Ons motto is: ieder mens verstaat de levenskunst om diepgang en vreugde met elkaar te verbinden!

Anne, gastvrouw, wandelgids en wandelcoach Algarve

Anne, gastvrouw, wandelgids en wandelcoach Algarve

Veel mensen herkennen mij aan mijn schaterlach. Ik lach uitbundig, omdat ik voortdurend plezier ervaar in mijn werk. Service with a smile. Tegelijkertijd neem ik mijn taken als B&B uitbaatster, wandelcoach Algarve en wandelgids uiterst serieus. Want ik voel mij betrokken bij mijn gasten. Ook sta ik onder onze vaste gasten bekend als ‘wandelend VVV-kantoor’. Ik ben lyrisch over de prachtige omgeving van onze B&B en informeer je dan ook graag uitvoerig over leuke lokale wetenswaardigheden in de Algarve: ‘where to go & what to see’.

Wandelgids in de Algarve

Eén van mijn passies is wandelen in de prachtige natuur die mij omringt. Daarom begeleid ik je graag tijdens één van de vele wandelingen die ik heb ontdekt in de omgeving. Zo speur ik ieder seizoen weer naar nieuwe paden om onze gasten te (blijven) verrassen. Onze hond Joy wandelt altijd met mij mee; zij kent de weg soms beter dan ik.

Ik ben ook amateur fotograaf: tijdens wandelingen maak ik foto’s van de prachtige Algarve. Deze zet ik, bij voorkeur voorzien van een mooie quote of inspirerende gedachte, op Facebook en Instagram. Zo genieten mijn volgers dagelijks mee van onze mooie omgeving en onze belevenissen in Lagos, Algarve, Portugal.

Wandelcoach Algarve

Een andere passie is mensen coachen om hun eigen unieke weg te bewandelen; ‘Walk your way!’ Het geeft mij voldoening mensen te inspireren hun dromen te leven. Ik ben zelfstandig coach/ trainer sinds 2000 en heb diverse coach-opleidingen genoten, waardoor ik mensen via verschillende vormen van coaching kan ondersteunen. Daarbij is mijn intuïtie een belangrijk kompas als wandelcoach Algarve.

Sinds ik in Portugal woon, heb ik nog een passie ontdekt: Schrijven! Om de veertien dagen publiceer ik op zondag een blog ter lering ende vermaack. In 2018 heb ik een boekje uitgegeven met een bloemlezing van deze zondag-blogs. Nu wij wonen in het huis van een vermaarde Portugese schrijfster Sophia de Mello Breyner Andresen, hoop ik nog meer schrijfinspiratie op te doen.

Verder ben ik dol op de zee. Ik voel mij zeer bevoorrecht zo dichtbij de Atlantische Oceaan te wonen.

 

Eus; herbergier, coach en masseur

Eus; herbergier, coach en masseur

Eigenlijk heet ik Eugène, maar noem mij Eus! Ik ben de herbergier en treed je vrolijk tegemoet. Ik ben een rasoptimist en weet voor elk probleem is een oplossing. Verwennen doe ik graag, met een welkomsthapje of tapa tijdens ons vier uurtje ( glaasje wijn plus tapa on the house om 16.00)

Herbergier, coach, masseur

Volgens Anne, mijn vrouw, heb ik gouden handen. Ik steek ze dan ook graag uit de mouwen! Om te masseren of om het zwembad en de tuin bij te werken. Als er iets kapot is, maak ik het meteen. Een soort van ‘ManEus’ van alles. Ik houd van humor en, zonder diepgang uit de weg te gaan, treed het leven lichtvoetig tegemoet.

Ik heb dertig jaar gewerkt als maatschappelijk werker, trainer en gezinstherapeut. Zowel in de psychiatrie als bij justitie. Hierdoor heb ik de nodige mensenkennis opgebouwd. Daarnaast had ik in Nederland een massage en coachpraktijk. Deze diensten bied ik ook aan in onze B&B Algarve Portugal.

De huisdieren Joy, Sam Luce en Boris; The Artis of Joy

De huisdieren Joy, Sam Luce en Boris; The Artis of Joy

Bij de persoonlijke sfeer van een B&B horen huisdieren! Dus hebben wij een aantal viervoeters geadopteerd. Onze Artis of Joy bestaat uit de twee gezellige honden Joy, en twee katers: Luce en Boris. The Artis of Joy kom je geregeld tegen in en om onze B&B-Plus.

De huisdieren Joy, Sam, Luce en Boris

Joy en Sam zijn beide echte lieverds, die deel uitmaken van het Joy-team. Zo komen ze je bij aankomst enthousiast tegemoet kwispelen. Daardoor hebben veel gasten Joy en Sam in hun hart gesloten. Zelfs diegenen die aanvankelijk bang waren voor honden.

Luce is een mooie rode kater. Echter is hij niet zo aaibaar door zijn zwerfverleden. Hij is wel dol op Joy. Zo zie je ze regelmatig met elkaar knuffelen. Aan de andere kant is Luce allesbehalve mensenschuw, hij is juist erg nieuwsgierig. Ontmoet vervolgens Boris, die op straat gevonden toen hij slechts 4 weken oud was. Omdat zwarte katten hier moeilijk geadopteerd worden koos ik voor een dacht ik egaal zwarte kater. Echter het blijkt een Maine Coon te zijn. Nog lang niet uitgegroeid. Zo houdt Boris niet alleen van spelen, maar ook van spinnen en praten. Beide katers zul je regelmatig als twee broertjes samen zien.

Onze huisdieren mogen wel in de gemeenschappelijke ruimte komen, maar de gastenverblijven zijn verboden terrein voor hen. Bovendien krijgen ze speciaal uitgebalanceerd voer van de dierenarts. We vragen je daarom vriendelijk hen niet te voeren, zodat zij zich niet ontwikkelen tot ‘schooiers’.

Friends of Canil de Portimao

Omdat wij begaan zijn met de benarde positie van zwerfdieren in Portugal, hebben wij Joy, Luce en Billy geadopteerd uit het asiel in Portimao. Ieder jaar doneren we onze groene fooienpot aan het asiel van Friends of Canil de Portimao. Deze organisatie weet per jaar 450 straathonden en -katten een goed tehuis te bezorgen. Verder is er een blauwe donatiepot voor de straatkatten van de haven in Lagos, ten behoeve van sterilisaties en voedsel. En er is een rode pot voor onze helden; de brandweermannen en – vrouwen van Lagos.

Donaties zijn van harte welkom. Kies één van deze drie potten en bepaal zelf aan welk doel jouw eventuele blijk van waardering ten goede komt.

The Art of Joy video

Beleef onze sfeer via The Art of Joy video en krijg een goed beeld van alle B&B faciliteiten en de ligging

Contact

The Art of Joy – Quinta Sophia, Albardeira, Meia Praia, 8600-315 Lagos – Algarve, Portugal. Mobiel; 00351-911058633

Via het onderstaande contactformulier kunt u ons een e-mailbericht naar info@theartofjoy.nl sturen .

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Wij zijn voor de 12e keer bij The Art of Joy, echte repeaters . Omdat wij geen genoeg krijgen van;
  de geweldige gastvrijheid, de plek, de oceaan, de karaktervolle accomodatie,
  de hartelijkheid en humor. Zo kunnen wij het niet laten. Onze sweater als cadeau
  voor de 10de x bij The Art of Joy is binnen!

  Repeaters; Om steeds weer terug te komen

  Repeaters; Om steeds weer terug te komen

  Unwinden na een hectische periode ín een coronazomer. Mooier en beter kon niet dan bij  B&B the Art of Joy! Na een rustige en coronaproof vlucht kwamen we voor alweer de 9e keer bij deze ontzettende lieverds; Anne & Eus. Zij zorgen ervoor dat je verblijf hét gouden randje heeft waar je het jaren later nog over hebt. Hun fantastische plekje is keer op keer adembenemend en inspirerend. Maar ook schoon & safe

  Het kleinschalige verblijf en de getroffen voorzorgsmaatregelen maakte het super veilig in deze vreemde tijd van covid. Des te meer omdat het overal schoon & safe hadden we nergens anders liever willen zijn! Maar dat is eigenlijk ieder jaar zo 😉

  The place ánd the people to be! ❤️ Schoon & Safe

  The place ánd the people to be! ❤️ Schoon & Safe

  Afgelopen week in B&B The Art of Joy verbleven. Anne en Eus zijn twee enorm charmante mensen die zorgen voor een huiselijke gezelligheid, waardoor je je vanaf de eerste minuut helemaal op je gemak voelt bij hen. Maar ook tot rust komt. De omgeving is prachtig, het ontbijt rijkelijk, de tuin enig mooi en het uitzicht adembenemend. Anne is de gastvrouw die haar gasten alle info geeft die nodig is om de omgeving te kunnen verkennen. Eus is de gastheer met de sappige bulderlach die heerlijke gerechtjes op tafel tovert. Maar boven alles slagen ze er beiden in om een ongedwongen sfeer van rust te creëeren waar alle gasten zich helemaal thuis voelen. Een absolute aanrader!

  Ruud en Domenica

  Ongedwongen sfeer van rust

  Ongedwongen sfeer van rust

  Anderhalf jaar geleden kwam ik hier voor het eerst, op aanraden van een bekende. Die vertelde me dat de plek betoverend was, het uitzicht prachtig en de sterrenhemel adembenemend. Ondertussen ben ik er zelf al 3x geweest! Nu zou je zeggen voor iemand die net 30 is wat moet je daar boven op de berg, geen kroegen, alleen maar stilte en natuur. Het is meer dan dat; dat het een betoverende setting is dat klopt, het voelt daarnaast ook echt als thuiskomen. De gastheer en vrouw geven liefdevolle verzorging. Ze zijn ervoor geboren om je de tijd van je leven te geven. Of je nu een routebeschrijving wilt voor een van de prachtige wandelingen in de omgeving, een lekkere cappuccino, een goed gesprek, een glas wijn of een professionele wandelcoach of tarotsessie; ze staan voor je klaar! Dus wil je er gewoon even lekker tussenuit, of ben je opzoek naar verdieping, dan is dit ‘the place to be’!
  Emmely

  ‘The place to be’ bij The Art of Joy

  ‘The place to be’ bij The Art of Joy

  Lieve Annelies en Eus, en the Artis of Joy: Joy, Chon en Luce. Wat heb ik het bij jullie weer geweldig gehad! Ik denk er nog dagelijks aan terug en voel dan ook nog steeds een soort van heimwee. Mijn tweede thuis….dat is het!! Het was de zevende keer voor mij en ik hoop dat er nog vele keren mogen volgen om bij jullie, lieve gastvrije mensen op jullie fantastische plekje te mogen komen. Jullie warmte, liefde, interesse, hulp, adviezen voelt zo fijn, puur en oprecht! Heel veel dank voor weer een heerlijke tijd! Liefs, Anja

  Mijn tweede thuis op jullie fantastische plek

  Mijn tweede thuis op jullie fantastische plek

  Allereerste keer helemaal alleen op reis Algarve! Ik beleefde de yogawandelweek als zeer intens; de groep (8 mensen) bleek zeer divers, we hebben enorm gelachen, maar ook gedeeld in onze emoties, ervaringen en visies. Anne liet ons prachtige uitzichten zien tijdens de inspirerende stilte-wandelingen, waarna we onze gedachten hardop met elkaar deelden onder het genot van taartjes, biertjes etc.

  Eus heeft ons echt culinair verwend; Bourgondische diners, verrukkelijk! Maar ook de yoga-lessen van Irish Ann gaven mij werkelijk ruimte en lucht! De prachtige omgeving, het strand, de enorme lach-salvo’s en de hartverwarmende gastvrijheid maakten deze week onvergetelijk!
  En ik heb een geweldige week alleen op reis Algarve gehad en mij niet alleen gevoeld!

  De Yogawandelweek, alleen op reis Algarve

  De Yogawandelweek, alleen op reis Algarve
  Map